Esti in plin proces de construire a casei sau iti doresti sa renovezi, pur si simplu, acoperisul? Ai auzit de diferite materiale pentru case, insa nu te poti decide intre tabla faltuita, cutata si tigla? Suntem siguri de faptul ca ti-ar face foarte bine sa auzi ca nu esti singurul in aceasta situatie. Inca din stadiul de plan, acoperisul este una dintre cele mai importante investitii ale casei. In functie de tipul acestuia, asiguri atat protectia, cat si rezistenta si aspectul estetic al locuintei tale. Si daca tot esti aici, e posibil sa te intereseze si izolarea acoperisului cu vata bazaltica, amanunt pe care l-am discutat intr-un articol dedicat.
Cuprins articol
Ce tipuri de acoperisuri metalice exista?
Beneficiile aduse de un acoperis metalic sunt net superioare oricaror alte materiale. In aceasta categorie intra atat tabla cutata, cat si cea faltuita si tigla metalica. Un acoperis din tabla sau tigla metalica ieftina confera o rezistenta sporita atat conditiilor meteo nefavorabile, cat si incendiilor. Datorita tipurilor variate de invelitori pentru acoperisuri si a raportului calitate-pret, iti recomandam sa te informezi bine inainte sa achizitionezi materialele.
De ce sa aleg acoperis din tabla cutata?
Daca ai folosit cea mai mare parte a bugetului pentru constructia casei si ai ramas cu o suma redusa, avem solutia pentru tine. Acoperisul din tabla cutata are pret redus, in comparatie cu restul alternativelor de pe piata. Nu doar banii solicitati sunt mai putini, ci si timpul necesar aplicarii pieselor. Pe de alta parte, gama de produse este extrem de variata, in functie de culori, forme si materiale.
Cateva dintre cladirile pe care putem observa acoperisul din tabla cutata sunt: depozitele, silozurile, fermele agricole, unitatile de productie, centrele comerciale, salile de sport, centrele sportive sau depozitele.
Care sunt avantajele unui acoperis din tigla metalica?
Spre deosebire de alte tipuri de invelitori, montajul pentru tigla metalica este mult mai rapid. Acesta se potriveste de minune pentru constructiile mai vechi, fiind si foarte des intalnit in renovari. In ceea ce priveste rezistenta la intemperii, este recomandat sa apelezi la o invelitoare etansa care sa nu aiba o greutate prea mare. Astfel, te vei putea asigura ca acoperisul tau este rezistent in orice situatie neasteptata – iar investitia facuta, respectiv pretul platit pe tigla metalica, este de lunga durata.
Cu ce se deosebeste un acoperis din tabla faltuita?
Plecand de la o tabla plana, tabla faltuita urmeaza un proces de dubla faltuire inainte de a fi pusa pe piata. Orice cladire de birouri, sau cladire cu un design mai putin tipic se poate bucura de o tabla pentru acoperis de acest fel, avand un pret extrem de accesibil. Printre caracteristicile de baza, se regasesc:
- Usurinta mare de intretinere si aplicare, atat pe cladirile vechi, cat si pe cele noi;
- Aspect placut, avand o gama variata de culori;
- Lunga durata de viata si flexbilitate, la baza stand un otel special;
- Rezistenta la furtuni, zapezi, vant puternic si alte evenimente meteorologice.
Tabla faltuita premium este recunoscuta pentru durabilitatea promisa de pana la 60 de ani, fiind una dintre cele mai comune alegeri ale proprietarilor de case.
Pe langa acoperisurile metalice si cele din sindrila bituminoasa, poti folosi tigla din ceramica, tabla ondulata sau tigla bramac. Singurul element diferit este rezistenta, insa daca esti interesat mai mult de aspectul estetic, acestea reprezinta alegerea ideala. La Dedeman poti gasi tigla ceramica la pret bun, precum si tabla zincata sau tabla tip tigla.
Articol actualizat pe 03/09/2024
Balica Gheorghe a zis
Ce culoare are, va rog casa acoperita cu tabla cutata din imagnea de mai sus. Multumesc frumos !
Remus a zis
Pare sa fie un atracit .
Cristi a zis
Buna ziua. Cine v-a invatat ca invelitorile metalice sunt net superioare altor invelitori. Intrati pe youtube si vedeti care sunt cele mai luate de vant acoperisuri. Pe langa asta, luati in considerare ca tabla e un material foarte subtire si datorita pierderilor de caldura prin invelitoare, se produce condens la partea interioara (sub tabla). Cu atat mai mult la casele unde avem mansarde. Tot acel condens ajunge pe folie (in caz ca exista montata folie). Daca folia e sparta (pt ca marea majoritate a muncitorilor calca pe ea, mai scapa cate un cui si calca pe cui) sau e montat incorect, tot acel condens ajunge sub folie, in termosistem, distrugandu-l.
Nu mai faceti recomandari fara sa va documentati inainte.