Zilele reci si infrigurate sunt o adevarata povara pentru locuintele fara centrala termica sau incalzire in pardoseala. Atat confortul, cat si sanatatea celor care petrec timp inauntru sunt grav puse la incercare. Din fericire insa, exista alternative eficiente si la preturi decente la care poti apela. Incalzirea rapida a spatiilor fara o sursa de caldura se face folosind un convector electric de podea. Cu ajutorul lui, chiar si noptile geroase devin din ce in ce mai placute. Descopera in randurile urmatoare toate informatiile necesare de care ai nevoie pentru a face cea mai buna alegere, precum si cateva dintre modelele de top existente pe piata.
Cuprins articol
Ce este un convector electric de podea?
Spatiile care nu au un sistem incorporat de incalzire sunt un adevarat cosmar pentru persoanele care petrec acolo serile de toamna si de iarna. In ajutorul lor, poate veni un convector electric de podea. Spre deosebire de aeroterme si de calorifere electrice, acesta este ideal pentru spatiile extinse ce au nevoie de incalzire treptata. Procesul de functionare se bazeaza pe preluarea aerului rece din partea de jos si transformarea acestuia, in mod treptat, in aer cald care se elimina prin partea superioara.
5 produse recomandate de echipa practik.ro:
Stim deja cat de dificil poate fi sa analizezi diferite specificatii tehnice, in speranta identificarii celui mai bun produs. Pe cand unul dintre ele are putere mai mare, un altul vine cu un pret mai bun raportat la ceea ce ofera. De aceea, am analizat in detaliu si identificat urmatoarele modele din care poti alege pentru casa ta:
1. Convector electric podea/perete Victronic, 1000W
Esti in cautarea unui aparat de incalzire pentru camera, pe care sa il amplasezi pe perete sau pe podea? Opteaza pentru un convector electric de la Victronic. Acesta are o putere de 1000 W, la care poti ajunge folosind cele doua trepte. Multumita tehnologiei folosite, este dotat cu protectie la supraincalzire si cu afisaj LED. Il poti folosi atat pentru un apartament, cat si intr-o vila sau o casa. Cu toate acestea, este recomandat ca incaperile sa nu depaseasca 30 metri patrati.
2. Convector de perete sau pardoseala Vigo EPK 2000 W
Bucura-te de zilele reci de iarna intr-un mare stil cu ajutorul unul convector de perete sau de pardoseala de la Vigo. Multumita puterii maxime de 2000 W, acesta este o alegere ideala atat pentru case, cat si pentru apartamente, in masura in care spatiile nu depasesc 25 metri patrati. Printre functiile suplimentare ale acestuia se numara si timerul, posibilitatea de blocare pentru copii, termostatul de camera reglabil si protectia la supraincalzire. Greutatea aparatului atinge 8.8 kilograme, iar dimensiunile sale sunt: 450 mm inaltime, 900 mm latime si 80 mm adancime.
3. Convector electric de podea Fakir Hausgeräte Prestige HK2200
Pretuieste fiecare anotimp si incalzeste atmosfera din locuinta ta. De acum, acest lucru este posibil de fiecare data cand folosesti convectorul electric de podea de la Fakir Hausgeräte. Puterea maxima atinge 2000 W, multumita celor 3 trepte de putere (750 W, 1250 W si, respectiv, 2000 W). Printre functiile sale se numara si indicatorul luminos de functionare, alaturi de protectia anti-inghet si protectia la supraincalzire. Mai mult, dimensiunile sale sunt de 33.5 cm inaltime, 60 cm latime si 10 cm adancime. In ceea ce priveste greutatea aparatului, acesta atinge 3.3 kilograme.
4. Convector electric de podea/perete
Iti doresti sa economisesti bani la factura de energie electrica? Alege un convector electric de podea/perete de la Cecotec si vei fi uimit! Datorita consumului redus de doar 1800 W, il vei putea folosi inclusiv pe timpul noptii. Poti alege din cele 3 programe, presetate in functie de temperatura resimtita in locuinta. Aparatul este pretabil unui spatiu de maxim 25 metri patrati, pe care il va incalzi in mod rapid. Greutatea lui este de 14 kilograme, iar materialul din care este facuta carcasa este aluminiul.
5. Convector electric cu sticla Trotec Design TCH 2010 E
Nimic nu se potriveste mai bine intr-o locuinta moderna decat un convector electric cu sticla de la Trotec. Fiind o sursa de caldura imbatabila in materie de calitate, acesta are o putere de incalzire ce nu depaseste 2000 W. Incalzirea se realizeaza fara zgomot, iar transportul lui este facil multumita rolelor integrate. Acesta este dotat cu un cablu de alimentare de 1,5 metri si cantareste 8 kilograme.
Ce caracteristici sa iau in calcul atunci cand aleg cel mai bun convector electric de podea?
In urma unei scurte cautari dupa un convector electric pe eMag, rezultatele sunt numeroase. Multe dintre brandurile de renume pun la dispozitie tehnologii superioare, cu ajutorul carora locuinta ta va fi incalzita mult mai rapid. Poti alege fie un convector electric de baie, fie un convector electric de perete. Inainte de a plati insa, asigura-te ca modelul intruneste cele mai bune caracteristici tehnice:
Tipologia aparatului
In general, convectia este de doua tipuri, respectiv:
- Convectie naturala – pretabila incaperilor cu dimensiuni medii, in care procesul de incalzire este mai lent dar constant. Pentru a incalzi spatiul, aparatul radiaza caldura in exterior, insa nu sufla aerul;
- Convectie asistata – ideala pentru incalzirea rapida a camerelor, indiferent de dimensiunile spatiului. De cele mai multe ori, aceasta are un ventilator incorporat, ceea ce determina o perioada de incalzire mai mica.
Designul convectorului electric
In functie de aceasta caracteristica, convectoarele electrice sunt delimitate in:
- Convector electric de perete – are avantajul de a fi usor de montat, ceea ce te ajuta sa economisesti atat spatiu, cat si bani. Odata montat pe perete, aparatul va genera caldura in imediata proximitate, fiind ideal pentru spatiile mici;
- Convector electric de podea – este mult mai potrivit pentru incaperile mari, cu dimensiuni extinse. In functie de locul in care il plasezi, acesta va genera o cantitate optima de caldura.
Spatiile de locuit pot fi mult mai imbietoare atunci cand temperatura din interior atinge valori optime. Daca nu ai ales inca un covector electric de la Altex (sau unul prezentat mai sus), acum stii cum sa iei decizia conforma cu nevoile tale.
Articol actualizat pe 03/12/2024
Lasă un răspuns