A găti singur este la modă. Mai presus de toate, prepararea blândă a alimentelor sănătoase și păstrarea nutrienților și aromelor au căpătat relevanță atât în rândul profesioniștilor, cât și în multe bucătării de acasă. Gătitul cu cele mai bune aparate sous vide joacă un rol principal. Peștele, carnea sau legumele sunt ambalate într-o pungă de vid și gătite la cele mai bune aparate sous vide, la temperatură scăzută pentru o lungă perioadă de timp. Cele mai bune aparate sous vide fac prepararea foarte ușoară.
Cuprins articol
Cele mai bune aparate sous vide
1. Păreri Aparat de gătit Sous Vide Laica SVC107
- Este dotat cu timer, control temperatură, termostat
- Realizat din plastic și inox
- Creat pentru uz casnic
- Panou de comandă digital
- Putere 1200 w.
Aparatul de gătit Sous Vide Laica SVC107 îți permite să gătești preparate perfecte, folosind tehnica de gătit sous vide, unde temperatura este controlată de sistem și menținută constantă. Este potrivit pentru a face preparate delicioase la fel ca cele de la restaurant.
Aparatul de gătit Sous Vide Laica SVC107 este dispozitivul electrocasnic ideal pentru gătirea preparatelor, folosind acțiunea combinată a temperaturii scăzute și a ambalării în vid. Acest lucru permite să menții intacte caracteristicile organoleptice ale preparatului, păstrându-i totodată proprietățile nutritive. Forma și designul său sunt foarte îngrijite până la cel mai mic detaliu, în comparație cu termocirculatoarele cu imersie cu interval mediu-jos.
Ideal pentru mâncăruri rafinate
Cu aparatul de gătit Sous Vide Laica SVC107 vei avea un termocirculator profesional cu imersie, ideal pentru a crea preparate rafinate și pentru a uimi prietenii cu noi metode de gătit. Te poţi baza pe display-ul LED avansat cu temperatura programabila, precis și uşor de citit, un senzor tactil foarte sensibil, care se activează la simpla atingere.
Aparatul de gătit Sous Vide Laica SVC107 poate fi folosit in orice recipient, deoarece se adaptează uşor, grăbind pregătirea mâncării. Excelent si din punct de vedere al siguranţei, acest dispozitiv are de fapt o protecţie termica care ii permite sa izoleze perfect componentele de apa. Dimensiunea redusă a acestui dispozitiv cu imersie îl face, de asemenea, un aparat ușor de utilizat și extrem de la îndemână și, prin urmare, și ușor de depozitat.
2. Review Aparat de gătit Sous Vide Laica SVC200
- Funcții timer, control temperatură și termostat
- Putere 700 w
- Capacitate 8 l
- Panou de comandă digital.
Aparatul de gătit Sous Vide Laica SVC200 are un rezervor de apă care poate conține o capacitate efectivă de 8 litri. Aparatul de gătit Sous Vide este potrivit pentru gospodăriile cu până la patru persoane. Carcasa este din plastic și inox, recipientul de gătit este echipat cu un strat antiaderent și are un capac cu o fereastră de vizualizare din sticlă securizată.
Temperatura variază de la 45 la 90 de grade Celsius, abaterea maximă a temperaturii fiind de +/- 0,5 grade Celsius. Timpul maxim de gătire care poate fi setat este relativ lung la 72 de ore. Aparatul de gătit Sous Vide Laica SVC200 poate fi acționat folosind displayul LED deasupra tastelor, care arată setările efectuate. Aparatul de gătit Sous Vide Laica SVC200 are 357 mm lungime, 235 mm lățime și 278 mm înălțime, iar puterea sa este de 700 wați.
3. Păreri Aparat pentru gătit Sous Vide Unold U58915
- Funcții oprire automată, timer, control temperatură
- Potrivit pentru uz casnic și profesional
- Panou de comandă digital
- Putere 1300 W
- Nu emană mirosuri și fum.
Aparatul pentru gătit Sous Vide Unold U58915 este ideal pentru gătit carne, pește și legume fără grăsimi. Dispozitivul oferă controlul precis al temperaturii. Precizia temperaturii +/- 0,2 grade C. Gradele pot fi ajustate în intervalul de la 0 la 95 grade C. Cu aparatul pentru gătit Sous Vide Unold U58915 în alimente rămân vitamine și substanțe nutritive valoroase. Poți încălzi până la 20 de litri de apă, fără ca apa să se supraîncălzească.
Aparatul pentru gătit Sous Vide Unold U58915 este ușor de utilizat, are un afișaj teșit, ușor de citit afișarea timpului și a temperaturii. Dispozitivul vine cu funcție de cronometru de până la 60 de ore. Dacă apa din recipient scade, aparatul de gătit se oprește automat. Sous Vide Stick Time 58915 este potrivit pentru oale și recipiente rezistente la căldură cu o înălțime de minimum 18 cm. Este echipat cu o pompă de circulație, care asigură că apa circulă tridimensional. Acest lucru asigură că fiecare zonă a vasului are aceeași temperatură.
4. Review Aparat de gătit multifuncţional Concept CK7001
- Timer
- Control temperatura
- Protecție supraîncălzire
- Gătire sub presiune
- 16 programe
- Putere 1500 W
- Gătire sub presiune.
Aparatul de gătit multifuncțional Concept CK7001 este un dispozitiv multifuncţional sau o oală sub presiune cu 16 programe integrate. Carcasa este din oțel inoxidabil, oala interioară are un strat antiaderent. Capacul are o fereastră mare de vizualizare, care oferă posibilitatea verificării gradului de gătire a alimentelor fără a ridica capacul. Printre programele de gătire poți găsi orez, desert, iaurt, cereale, reîncălzire, abur, supă, preparare lentă, gătire sub presiune.
Recipientul de gătit al dispozitivului sous vide are un recipient interior detașabil de 6 litri. Acest lucru este suficient pentru familii mai mari sau gospodării cu mai mult de patru persoane. Puterea aparatului de gătit cu vid este de 1500 wați. Temperaturile pot fi setate între 80 și 200 de grade Celsius.
Aparatul de gătit multifuncțional Concept CK7001 are pe partea frontală un panou de comandă digital care arată setările efectuate și cele 16 programe. Acestea au scopul de a face operarea aparatului intuitivă și ușoară.
5. Păreri Slow cooker Sencor SPR 7200SS
- 8 programe automate
- Posibilitatea de a schimba temperatura și timpul de gătire
- Designul elegant din oțel inoxidabil își va găsi locul în fiecare bucătărie
- Capacitate 6 litri
- Timer
- Control temperatură
- Sistem de siguranță
- Termostat
- Decongelare.
Sencor SPR 7200SS este un aparat de gătire lentă, electric care va funcționa bine în fiecare bucătărie. Gătitul fără grabă păstrează gustul și mirosul alimentelor, iar felurile de mâncare în sine, pot fi pregătite fără grăsimi adăugate. Cu acest dispozitiv multifuncțional poți prăji, poți aburi și găti alimente în mod tradiţional, în apă.
Niciodată nu a fost mai ușor să prepari mese blânde și aromate. Acest aparat de gătiţi sous vide cu gătire lentă, este elegant și la îndemână, detașabil, este ușor de curățat.
Slow cooker Sencor SPR 7200SS este un dispozitiv electric folosit pentru fierberea alimentelor, care necesită menținerea unei temperaturi relativ scăzute pentru o perioadă lungă de timp (comparativ cu coacerea, fierberea sau prăjirea). Acest lucru permite multe ore de gătit nesupravegheat, cum ar fi tocane, supe, deserturi și multe altele.
6. Review Aparat de gătit 2 in 1 Concept CK7000
- 16 programe
- Timer
- Control temperatură
- Protecție supraîncălzire
- Gătire sub presiune
- Putere 1500 W
- Presiune 70 kPa.
Aparatul de gătit multifuncțional 2 în 1 Concept CK7000, datorită celor două capace atașate, este perfect ca oală sub presiune, slow cooker, precum și sous vide. În plus, este un aparat în care vei putea prepara iaurt.
Este de remarcat faptul că aparatul de gătit sous vide are 8 programe prestabilite (gătire sub presiune), inclusiv funcția de iaurt menționată mai sus și gătire lentă sau sous vide. Datorită gătirii sub presiune, poți pregăti mâncăruri tradiționale mult mai rapid. În plus, o gătire mai scurtă, asigură că produsele își păstrează aroma și gustul natural, precum și nutrienții valoroși. Ca urmare, preparatele preparate în aparatul de gătit Concept CK7000 sunt mai sănătoasă.
Aparatul de gătit multifuncțional 2 în 1 Concept CK7000(vezi și cele mai bune aparate de gătit slow cooker) are un recipient interior detașabil și un coș de prăjit pentru o curățare ușoară. Le poți spăla sub jet de apă sau le poți pune în mașina de spălat vase. În plus, coșul și recipientul au o suprafață antiaderentă, ceea ce facilitează gătitul.
7. Păreri Oala Tefal Turbo Cuisine CY754830
- Putere 1090 W
- Panou de control digital
- Display LCD
- 2 programe de gătit
- Temperatura reglabilă
- Tehnologia exclusivă Tefal Spherical Bowl.
Oala sub presiune electrica Tefal Turbo Cuisine CY754830 te ajută să pregătești mesele ușor. Datorită programelor automate, poți găti cu ușurință o varietate de feluri de mâncare. Tehnologia patentata a bolului sferic, asigura ca preparatele sa fie întotdeauna fragede si suculente. Confortul și comoditatea utilizării dispozitivului este asigurată de un buton intuitiv care îți permite să reglezi toate setările.
Poți selecta rapid un program de gătit, poți regla temperatura și timpul la nevoile curente sau poți să activezi funcția de pornire întârziată. Datorită celor 10 programe, oala multiplă poate înlocui cu ușurință până la 7 dispozitive. Vasul detașabil are un strat antiaderent pentru o curățare ușoară, sub jet de apă.Ce este un aparat sous vide?
Gătitul sous vide este o metodă de gătit lentă, care a apărut în Franța în anii 70. Sous vide înseamnă „sub vid”. Alimentele sunt împachetate și sigilate în vid în pungi de folie, împreună cu condimentele, ierburile etc. Pungile cu alimente sunt puse apoi într-o baie de apă și gătite acolo timp îndelungat la temperaturi scăzute, de obicei între 50 și 90 de grade Celsius. În funcție de rezultatul dorit, tratamentul poate fi de ore sau chiar zile.
De ce gătit sous vide?
Atât bucătarii profesioniști, cât și amatorii spun că acest tip de a găti are multe avantaje. Mâncarea este închisă ermetic în pungă și se gătește în suc propriu. Gustul intrinsec, aromele, vitaminele și alți nutrienți nu pot fi eliberate în apa de gătit și sunt reținute în alimente. Când gătești la temperaturi scăzute, se distrug mai puține elemente. Dacă nu ești încă convins de aparatele de gătit sous vide, am făcut și un articol despre tigăi din fontă. Îti recomand să îl citești.
Efortul este menținut în limite cu aparatul sous vide. Odată ce alimentele sunt sigilate și puse în baia de apă, aparatul sous vide face restul muncii, iar bucătarul poate desfășura alte activități. In acest fel preparatele pot fi preparate foarte bine si sunt gata exact pentru cină sau prânz. Alimentele gătite în vid pot fi, de asemenea, congelate și reîncălzite rapid și ușor atunci când este necesar.
Cele mai bune aparate Sous Vide – Tipuri
Există aparate sous vide cu performanțe și echipamente diferite și în mai multe game de preț. Dispozitivele se pot distinge în primul rând prin designul lor. Ele pot fi împărțite în două grupuri mari:
- Sous vide cu rezervor de apă
- Sous vide stick
Aparat sous vide cu rezervor de apă
Aparatele sous vide cu rezervor de apă sunt dispozitive complete care funcționează fără ustensile suplimentare. Apa este încălzită în rezervorul asociat și mâncarea este gătită în acesta. Recipientul este de obicei fabricat din oțel inoxidabil ușor de întreținut și are un strat antiaderent pe unele dispozitive. Are dimensiuni diferite – capacitatea este de obicei între 6 și 10 litri și, prin urmare, este foarte limitată. Rezervorul de apă poate fi instalat permanent sau demontabil.
Un mare avantaj al celor mai bune aparate sous vide cu rezervor de apă, este capacul. Împreună cu carcasa din jurul rezervorului de apă asigură o bună izolare. Acest lucru ajută la menținerea constantă a temperaturii apei și economisește energie electrică, deoarece aragazul nu trebuie să se reîncălzească/încălzește atât de mult. Capacul asigură, de asemenea, că nu se poate evapora atât de multă apă.
Multe aparate de gătit sous vide cu rezervor de apă vin și cu un suport. Cadrul este de obicei din oțel inoxidabil și poate fi plasat în rezervorul de apă. Se asigură că sacii de vid rămân pe loc și nu plutesc la suprafața apei. Majoritatea aparatelor de gătit cu rezervor de apă, nu sunt dotate cu o pompă de circulație montată. Dimensiunea dispozitivului poate fi un dezavantaj, deoarece ocupă mai mult spațiu, decât un model stick.
Sous vide stick
Stick-urile sous vide sunt cunoscute și sub numele de termostate de imersie și funcționează într-un mod similar cu un încălzitor de imersie. Dispozitivul are formă de bară și trebuie utilizat împreună cu o cratiță sau alt recipient rezistent la căldură. Stick-ul sous vide este atașat de marginea vasului, folosind o clemă cu șurub și se scufundă în apă.
Aparatele cu vid în formă de stik sunt semnificativ mai mici și, prin urmare, economisesc mai mult spațiu decât dispozitivele cu rezervor de apă. Sunt portabile și ușor de depozitat. Stick-urile sous vide pot fi atașate la vase de diferite dimensiuni. De obicei sunt echipate cu o pompă de circulație și pot încălzi până la 20 de litri de apă sau mai mult și o pot menține la temperatura potrivită.
Dezavantajul este că oala cu aparatul sous vide atașat, nu poate fi închisă cu un capac. În timpul procesului de gătire se pierde mai multă căldură și apă decât în cazul unui aparat sous vide cu rezervor. Pentru a evita deteriorarea dispozitivului, multe modele sunt echipate cu o oprire automată, atunci când nivelul apei din oală este prea scăzut.
Cele mai bune aparate Sous Vide – Criterii de cumpărare
Cele mai bune aparate sous vide sunt disponibile în diferite versiuni. Performanța, echipamentul și prețul pot varia foarte mult. Criteriile prezentate mai jos sunt menite să te ajute să găsești cel mai bun aparat sous vide potrivit pentru nevoile tale individuale și să eviți să faci o achiziție proastă.
Putere
Aparatele sous vide cu rezervoare de apă funcționează de obicei cu o putere de aproximativ 500 de wați. Acest lucru este suficient pentru uz privat în bucătăria de acasă. Dacă dispozitivul are o capacitate mai mare de 6 litri, performanța ar trebui să fie și ea mai mare. Stick-urile sous vide funcționează cu o pompă de circulație care mișcă apa în oală și au de obicei o putere mai mare. De obicei, puterea este cuprinsă între 850 și 1.500 de wați.
Material
Multe aparate sous vide sunt fabricate din oțel inoxidabil sau plastic. Dispozitivele din plastic sunt de obicei ușor de întreținut și au adesea un preț de achiziție mai mic. Uneori sunt disponibile în diferite culori. Aparatele sous vide din oțel inoxidabil sunt mai stabile și mai durabile. Lucrul pozitiv este că modelele din oțel inoxidabil permit o stocare mai lungă a căldurii și sunt în mare parte sigure pentru curățat în mașina de spălat vase.
Rezervor de apă
Unele dispozitive au un strat antiaderent pe rezervorul de apă. Acest lucru are sens în mod special dacă aparatul sous vide poate fi folosit și ca un cuptor lent și alimentele sunt plasate direct în recipientul de gătit fără folie. Este un avantaj dacă tava de apă poate fi îndepărtată complet. Acest lucru facilitează umplerea, golirea și curățarea. Există câteva aparate sous vide cu furtun de scurgere a apei.
Interval de temperatură
La multe dispozitive sous vide, se poate seta o temperatură minimă între 40 și 50 de grade Celsius și o temperatură maximă între 90 și 99 de grade Celsius. Unele aparate de gătit cu vid pot funcționa cu temperaturi mai scăzute, începând de la aproximativ 20 de grade Celsius.
Precizia temperaturii
Precizia temperaturii indică cât de precis poate fi setată temperatura. Există aparate sous vide unde temperatura poate fi setată cu o precizie de un grad Celsius. Alte variante au o precizie de temperatură de 0,5 sau 0,1 grade Celsius. O setare foarte precisă a temperaturii o poți găsi la dispozitivele ceva mai scumpe. Abaterea maximă a temperaturii este, de asemenea, importantă în acest context – și anume, modul în care aparatul sous vide poate menține temperatura selectată. La modelele mai ieftine, temperatura poate varia cu +/- 0,5 grade Celsius. Potrivit producătorilor, alte modele pot menține temperatura exactă la +/- 0,1 grade.
Temporizator
Majoritatea aparatelor sous vide au un temporizator. Declanșează o alarmă acustică de îndată ce procesul de gătit este complet. Intervalele posibile oferite de cronometru, ar trebui verificate la cumpărare. Acestea pot fi intervale de 10 minute, de exemplu. La unele aparate sous vide, timpul de gătire poate fi setat doar exact la jumătate de oră, de exemplu.
Timp maxim de gătire
Timpul maxim de gătire indică cât timp poate găti alimentele fără pauză. Asta poate fi foarte diferit. Limita inferioară este de 24 de ore. Majoritatea dispozitivelor pot face asta. Dar există și aparate sous vide cu un timp maxim de gătire de 60, 70 sau 100 de ore.
Afișaj și funcționare
Indiferent de design, majoritatea aparatelor de gătit sous vide moderne sunt echipate cu un afișaj care arată setările selectate și timpul rămas din procesul de gătire. De obicei, setările pot fi făcute cu ajutorul butoanelor de control. Există dispozitive cu un afișaj tactil color. Poți găsi și modele foarte simple fără afișaj. Acestea sunt de obicei acționate cu un comutator rotativ.
Pompă de circulație
O pompă de circulație lasă apa să circule. Se asigură că este cât mai uniform cald posibil în întregul recipient. Stick-urile sous vide sunt de obicei echipate cu o pompă de circulație. De asemenea, unele dispozitive cu bazin de apă au și o pompă de circulație.
Accesorii
Majoritatea aparatelor de gătit sous vide vin fără multe accesorii. Un suport care ține pungile pe loc, este util pentru modelele cu baie de apă. Unii producători furnizează o carte mică de rețete sau o pungă de depozitare pentru bețișoare sous vide.
Întrebări și răspunsuri
Răspuns: Curățarea aparatului sous vide nu este complicată. Deoarece alimentele sunt în vid în timpul procesului de gătire și nu intră în contact direct cu aparatul, nu există contaminări vizibile. Cu toate acestea, curățarea este importantă. Se pot forma germeni în apă și apoi se pot depune pe pereții aparatului sous vide. Mai jos sunt scurte instrucțiuni de curățare:
Bazinul de apă trebuie spălat după fiecare utilizare, cu apă și detergent.
La unele aparate sous vide, vasul cu apă poate fi îndepărtat și curățat în mașina de spălat vase. Acest lucru nu este de obicei necesar.
Obiectele ascuțite sau agenții de curățare agresivi nu trebuie folosiți pentru curățarea aparatului sous vide. Acest lucru este valabil mai ales dacă rezervorul de apă are un strat antiaderent.
Pur și simplu șterge carcasa și afișajul cu o cârpă umedă.
Aparatul sous vide trebuie să fie complet uscat înainte de a fi depozitat în dulap.
Răspuns: Sous Vide este o metodă foarte blândă de gătit. Metoda de gătit păstrează mulți nutrienți și multe arome. Carnea, peștele și legumele nu sunt doar foarte gustoase, ci sunt și mai sănătoase decât alte procese de gătit. Acest lucru este valabil numai în cazul în care se acordă atenție calității și igienei alimentare înalte.
De asemenea, este important să se folosească numai pungi de vid destinate gătirii sous vide. Pungile trebuie să reziste la temperaturile de gătire timp de multe ore și nu trebuie să conțină substanțe nocive care ar putea fi eliberate în alimente în timpul procesului de gătire.
Răspuns: Alimentele care sunt lăsate prea mult timp în aparatul sous vide își pierd nutrienții și aromele atunci când sunt gătite în exces. Sunt mai puțin gustoase, iar consistența și aspectul au de suferit.
Lasă un răspuns