Solutiile de incalzire pentru case si apartamente sunt nenumarate la ora actuala. In timp ce unii dintre noi folosesc incalzirea prin pardoseala, ceilalti opteaza pentru calorifere electrice cu ulei ca metoda alternativa. Nu exista o solutie unitara, intrucat fiecare aparat a fost dezvoltat pentru a veni in sprijinul unei nevoi. In ceea ce priveste un calorifer din otel, este important de precizat, inca de pe acum, faptul ca are cea mai mare putere calorica. Din acest motiv, il poti folosi inclusiv in spatiile cu dimensiuni generoase. Descopera in randurile urmatoare un ghid complet de alegere a celui mai bun model pentru tine, de la eMag, Dedeman si Mathaus!
Cuprins articol
Produse recomandate de echipa practik.ro:
1. Calorifer din otel Sanica
- Calorifer otel Sanica 22PKKP, 600 x 900 mm, 2 panouri convectoare, alb, accesorii incluse
- Calorifer otel Sanica 22PKKP, 600 x 900 mm, 2 panouri convectoare, alb, accesorii incluse
2. Calorifer din otel Purmo
- Calorifer otel Purmo C22, 600 x 600 mm, alb, accesorii incluse
- Calorifer otel Purmo C22, 600 x 2000 mm, alb, accesorii incluse
3. Calorifer din otel Daylux
4. Calorifer din otel Ferroli
- Radiator (calorifer) Ferroli GR F 22, 600×1400 mm, otel
- Radiator (calorifer) Ferroli GR F 22, 600×1200 mm, otel
5. Calorifer din otel Fornello
- Radiator (calorifer) Fornello, tip 22, 600×1000 mm, otel
- Radiator (calorifer) Fornello, tip 22, 600×1800 mm, otel
Care este pretul unui calorifer de otel?
In ciuda faptului ca oferta pe piata privind astfel de calorifere este foarte mare, iti recomandam sa te orientezi catre cele care au un pret maxim 400 de lei. Bineinteles, costul va creste direct proportional cu dimensiunile sale. Tocmai de aceea, este foarte important sa alegi modelul potrivit raportat la spatiul incaperii pe care vrei sa o incalzesti. Aditional, va trebui sa iei in calcul si pretul aferent instalarii lui.
De ce am nevoie de un calorifer de otel?
Indiferent de cladirea in care ne aflam, caldura pe timpul sezonului rece joaca un rol extrem de important. Spre deosebire de fonta, otelul este un material care pune la dispozitie mult mai multe avantaje, respectiv:
- Aspect placut – cu ajutorul caruia poate fi integrat in orice tip de locuinta, cu atat mai mult cu cat se gaseste intr-o gama variata de culori;
- Nivel ridicat de accesibilitate – are un cost accesibil, putand fi achizitionat de orice persoana;
- Nivel ridicat de eficienta – otelul este cunoscut ca un metal reactiv la caldura, motiv pentru care are o conductibilitate ridicata. Acesta se incalzeste usor si, in acelasi timp, emana la fel de usor caldura;
- Nivel ridicat de rezistenta – datorat tolerantei otelului la temperaturi crescute. Acesta poate sa faca fata inclusiv unor temperaturi de 100 de grade Celsius;
- Putere termica ridicata – in raport cu un pret mic;
- Usurinta in montare – multumita greutatii reduse, poate fi inclusiv usor de transportat.
Care este cel mai bun loc pentru montarea caloriferului?
Utilitatea unui calorifer din otel va fi resimtita, in mod direct, de cei care vor locui in incapere. Altfel spus, inainte de a merge pe parerile regasite pe diverse forumuri online, noi ti recomandam sa:
- Arunci o privire in camera si sa te gandesti unde ai vrea tu sa fie caloriferul montat;
- Eviti sa il montezi in spatele mobilierului;
- Izolezi peretele, in cazul in care vrei sa montezi caloriferul pe un perete exterior;
- Verifici daca peretele ales este din rigips, sens in care va trebui sa montezi o intaritura de lemn;
- Verifici daca peretele ales este solid si rezistent. Daca raspunsul este pozitiv, te poti apuca de amplasat caloriferul.
Care sunt dezavantajele la care sa te astepti?
Din punct de vedere tehnic, caloriferele din otel nu au prea multe dezavantaje. Singurul lucru pe care este indicat sa il cunosti face referire la durata de viata. In conditiile in care este intretinut cum se cuvine, acesta poate sa reziste pana la 20 ani. Se recomanda folosirea apei tratate in tevile si in interiorul caloriferelor de acest fel.
La ce trebuie sa fiu atent atunci cand aleg cel mai bun calorifer din otel?
Alegerea celui mai bun calorifer se poate dovedi a fi o adevarata aventura. Pentru a te asigura de o investitie pe termen lung, am pregatit pentru tine cateva dintre cele mai importante caracteristici la care sa fii atent:
Tipul caloriferului
Chiar daca este din otel, caloriferele din aceasta categorie se impart in:
- Tip 11 – calorifer din otel cu panou conectiv;
- Tip 22 – calorifer din otel cu doua panouri conective;
- Tip 33 – calorifer din otel cu trei panouri conective;
Dimensiunea unui calorifer din otel
Influenteaza foarte mult confortul din camera, precum si rapiditatea cu care aceasta se va incalzi. Alegerea dimensiunii caloriferului se face in functie de proportiile incaperii in care acesta va fi montat.
Pentru asta, va trebui sa iei in calcul tipul si dimensiunea ferestrelor, precum si tipul si gradul de izolatie. Mai mult, dimensiunea peretilor te va ajuta sa reduci cautarea doar la rezultatele compatibile.
Puterea termica
Se exprima in watti si face referire la necesarul de caldura pe care aparatul reuseste sa o emane. Din acest motiv, alegerea trebuie sa ia in calcul si puterea termica. Pentru asta, este recomandat sa inmultesti dimensiunile camerei intre ele, respectiv lungimea cu latimea si inaltimea.
Rezultatul obtinut va fi exprimat in metri cubi si reprezinta volumul camerei. Ulterior, aceasta valoare trebuie sa fie inmultita cu coeficientul caloric, iar de aici va rezulta valoarea puterii. In general, acestea sunt:
- Pentru locuinte foarte bine izolate, 40;
- Pentru locuinte care beneficiaza de o izolatie medie, 50;
- Pentru locuinte prost izolate sau cele situate la ultimul etaj, 60.
Ulterior, valoarea obtinuta pana acum se inmulteste cu 1,163. Aceasta etapa are rolul sa transforme rezultatul din kilocalorii in watti, obtinand astfel valoarea dorita. Cu ajutorul ei, poti face o alegere in mod informat si fara riscul sa optezi pentru o investitie care nu este capabila sa puna in realitate rezultatele dorite.
Numarul necesar de calorifere din otel
Este cu atat mai important cu cat va influenta foarte tare bugetul pe care il ai la dispozitie. Plecand de la puterea termica, vei putea determina daca locuinta are nevoie de 2, 3, 4 sau chiar mai multe calorifere din otel.
Aspectul modelului dorit
Lasand functionalitatea deoparte, este imperios necesar ca si caloriferul din otel pe care l-ai ales sa fie compatibil cu restul stilului de design interior integrat in locuinta ta. Din acest motiv, vei fi placut surprins/a sa descoperi ca exista multe variante de modele si culori pe piata. Dintre acestea, printre cele mai frecvent intalnite sunt modelele in nuante de gri inchis sau alb imaculat.
Bucura-te de seri calduroase si pline de relaxare in propria locuinta, folosind metoda ideala de incalzire pentru acasa. Un calorifer din otel are cel mai bun raport calitate-pret si te poate ajuta sa asiguri o atmosfera calda in interiorul casei tale, chiar daca afara este iarna.
Articol actualizat pe 03/10/2024
Lasă un răspuns