Lumina este o conditie esentiala in orice casa sau apartament. In timp ce unii dintre noi conditionam alegerea imobilului in care urmeaza sa locuim in functie de cantitatea de lumina naturala care intra in casa, ceilalti preferam sa ne bazam pe corpurile de iluminat – care, in zilele noastre, au forme, dimensiuni si inaltimi variate. Unul dintre acestea este lampadarul, obiectul versatil capabil sa insufleteasca orice incapere. Multumita stilului sau modern, clasic sau vintage, va aduce lumina in orice colt in care il vei pozitiona. Descopera alaturi de noi cum alegi si de unde poti achizitiona cel mai frumos lampadar pentru casa ta!
Cuprins articol
Prin ce se deosebeste un lampadar?
Cantitatea de lumina regasita in orice locuinta poate imbunatati sau afecta aspectul acesteia. Atunci cand corpul nu are lumina, interiorul nostru resimte acest lucru si cauta diverse metode pentru a solutiona problema intalnita.
Din punct de vedere tehnic, un lampadar este un corp de iluminat care te ajuta sa economisesti spatiu, fara ca si cantitatea de lumina sa sufere in vreun fel. Intrucat este un obiect versatil, acesta se poate plia in orice colt din camera. In plus, oricand iti doresti, il poti muta dintr-un loc in altul fara probleme, chiar si langa un semineu electric.
Produse recomandate de echipa practik.ro:
Daca nu te poti decide intre mai multe lampadare pe care deja le-ai vazut online, am pregatit pentru tine un top 5 cu cele mai frumoase si atractive modele, cu raport calitate-pret excelent:
1. Lampadar Opvia
Vrei sa beneficiezi de o schimbare total a locuintei tale, in cel mai scurt timp? Opteaza pentru un lampadar Opvia care se potriveste in orice incapere. Multumita designului sau, este foarte versatil si se poate muta dintr-o camera in alta, intrucat are 3,1 kg. Cablul are o lungime de 100 cm, in timp ce baza lui are: 30 cm lungime, 17 cm latime si 120 cm inaltime.
2. Lampadar Vacuna
Oricand vrei sa imbunatatesti aspectul locuintei tale, lampadarul Vacuna este alegerea potrivita pentru tine. Baza lui este realizata din lemn de mesteacan, care se imbina perfect cu abajurul din metal. Are o greutate de 5,5 kg si un cablu de 230 cm. In plus, are nevoie de un singur bec cu soclu E27 pentru a functiona. Dimensiunile lampadarului sunt: 62 cm lungime, 62 cm latime si 145 cm inaltime.
3. Lampadar Glamy X Auriu / Alb, Ø55xH155 cm
Transforma orice incapere intr-o camera eleganta cu ajutorul unui obiect de iluminat Glamy X Auriu / Alb. Datorita formei sale simple si subtile, este usor de integrat in orice locuinta, indiferent de stilul de design interior folosit. Are un diametru de 55 cm, o inaltime de 155 cm si functioneaza cu un bec de soclu E27.
4. Lampadar Bard Negru, AZ1125
Schimba complet modul in care te simti la tine acasa. Achizitioneaza un lampadar Bard Negru, confectionat din metal si materiale textile. Acesta are o inaltime de 225 cm si un diametru de 46 cm. In plus, are nevoie doar de un bec de soclu E27 sa functioneze, pe care va trebui sa il achizitionezi separat.
5. Lampadar Orchidea Milano
Bucura-te mai mult de momentele de calitate petrecute acasa, alaturi de cei dragi. Cu un lampadar Orchidea Milano in locuinta ta, vei fi mult mai motivat sa descoperi bucuria de a sta acasa. Acesta are o greutate de 3,2 kg, datorat fierului folosit ca material de baza. Lampadarul are 53 cm lungime, 47 cm latime si 147 cm inaltime.
La ce sa fiu atent atunci cand aleg cel mai frumos lampadar pentru casa?
Intrucat lampadarul nu trebuie sa lipseasca din locuinta ta, poate fi destul de usor sa te bazezi pe primul model pe care il vezi. Nici nu e de mirare, intrucat toate lampadarele sunt superbe, cu atat mai mult cu cat ai reusit sa te gandesti deja unde le faci loc acasa. Cu toate acestea, iti recomandam sa verifici urmatoarele caracteristici, de fiecare data cand iti doresti sa faci o investitie pe termen lung:
Calitatea materialelor din care este realizat lampadarul
Materialele folosite la confectionarea obiectului de iluminat te pot asigura ca alegi un model rezistent si durabil. Printre cele mai des intalnite, se numara:
- Baza din metal si lemn – indiferent de modelul pe care ai pus ochii, este bine de stiut faptul ca baza joaca un rol esential. Aceasta va sustine intreaga greutate, motiv pentru care este indicat sa fie cat mai stabila. In aceasta categorie intra metalul si/sau lemnul, intrucat sunt si cele mai practice optiuni. Printre ele se numara bronzul, cromul mat si multe altele;
- Abajururi si rame din materiale textile si sticla – te vor ajuta sa pozitionezi lampadarul in orice parte a locuintei. Pe piata, mai exista si abajururi din carton sau plastic reciclat, care ies in evidenta datorita greutatii scazute pe care o au.
Designul lampadarului
La ora actuala, gama de produse este alcatuita din nenumarate modele, fiecare pliindu-se in functie de o categorie anume. Astfel, vei descoperi obiecte de iluminat care se pot imbina armonios cu incaperea ta.
- Design clasic – se va potrivi perfect in locuintele amenajate in stil clasic. Printre acestea se numara lampadarele din lemn, vopsite in nuante neutre;
- Lampadare moderne – aici intra inclusiv lampadarele in stil minimalist, care vor arata perfect intr-o locuinta cu accente moderne;
- Lampadare vintage – este unul dintre cele mai cautate lampadare, intrucat pastreaza un aer de mister si poate fi folosit cu succes in orice tip de locuinta.
Dimensiunile lampadarului
Chiar daca majoritatea modelelor ieftine nu au nevoie de mult spatiu pentru a fi montate, inaltimea lampadarului poate fi o conditie care iti va schimba perceptia.
- Lampadar inalt – este ideal pentru dormitoarele si incaperile cu dimensiuni generoase, in special cele cu tavan inalt;
- Lampadar scund – se recomanda incaperilor cu dimensiuni reduse, in care un model inalt nu ar fi o alegere deloc potrivita. De cele mai multe ori, acesta se inscrie in categoria unui lampadar de podea.
Incaperea in care va fi montat lampadarul
Cand pleci la cumparaturi la IKEA, Dedeman sau Jysk in cautarea celui mai frumos lampadar pentru casa, este intotdeauna important sa stii unde anume il vei monta. Chiar daca nu ai in minte locul exact, este indicat sa cunosti cel putin incaperea si nuanta dorita – galben, alb sau in stil retro.
Un lampadar pentru dormitor este indicat sa fie mai mare decat un lampadar de living. Astfel, cantitatea de lumina emanata nu va fi nici prea mare si nici prea mica, ci conforma cu necesitatile incaperii.
Transforma locuinta ta de zi cu zi intr-una plina de relaxare cu ajutorul unui lampadar. Indiferent ca vrei sa te rasfeti intr-un fotoliu citind o carte sau doar sa imbogatesti cantitatea de lumina din incapere, acum ai solutia potrivita.
Articol actualizat pe 07/09/2024
Lasă un răspuns