Vederea stelelor de aproape, observarea animalelor în mediul lor natural sau pur și simplu să vezi ceea ce ochiul liber nu poate vedea – toate acestea sunt posibile cu cel mai bun binoclu profesional. Majoritatea binoclurilor măresc subiectele de opt până la zece ori și vei găsi și modele compacte. Nu sunt doar însoțitori utili pentru drumeții și excursii în natură, dar se pot dovedi a fi practici atât în teatrul operațional, cât și la concerte sau la evenimente sportive.
Cuprins articol
Cele mai bune binocluri profesionale
1. Păreri Binoclu STEINER Safari UltraSharp
- Făcut în Germania
- Compact și ușor
- Oculare pliabile din silicon, despre care producătorul spune că sunt prietenoase cu pielea
- Cu blindaj de cauciuc și reglare dioptrie
- Focalizarea confortabilă este posibilă până la distanță apropiată.
Cu Steiner Safari UltraSharp, cei interesați optează pentru binoclu cu prismă de acoperiș și mărire de zece ori. Are un diametru al lentilei de 26 de milimetri și atinge o intensitate luminoasă de 6,7 și un număr crepuscular din 16.1. Binoclul funcționează cu un câmp vizual de 101/1.000 și poate fi reglat printr-o focalizare centrală deschisă cu compensare dioptrie.
Steiner Safari UltraSharp are o focalizare de închidere rapidă, care permite focalizarea rapidă și ușoară până la distanță apropiată. Potrivit lui Steiner, designul ușor și ergonomic cauciucat și comenzi ușoare, permite o observare confortabilă pe termen lung. Ocularele pot fi pliate și sunt fabricate din silicon prietenos cu pielea, rezistent la îmbătrânire, despre care producătorul spune că oferă o bună protecție împotriva luminii care intră din lateral și a curenților de aer.
Steiner Safari UltraSharp prezintă un design opti Porro, complet negru și gri, cu o formă izbitoare. Cântărește 227 de grame.
2. Păreri Binoclu Olympus profesional 12×50 EXPS I
- Distanță mare de la ochi la ocular cu oculare reglabile
- Suprafață anti-alunecare pentru aderență optimă
- Design nou, optimizat ergonomic
- Acoperire UV pentru o vizualizare fără griji
- Focalizare rapidă și ușoară datorită roții mari de focalizare
Binoclul Olympus profesional 12×50 EXPS I este întotdeauna alegerea potrivită când vine vorba de observarea naturii. Datorită echipamentului său de top cu prisme BaK4 și lentile cu acoperire multiplă, utilizatorii pot vedea ascuțit chiar și în condiții de lumină slabă.
Binoclul Olympus profesional 12×50 EXPS I este un model profesional din serie, cu corp negru cu un strat de cauciuc. Modelul are un design ergonomic si performanțe tehnice ridicate. Lentilele și prismele din sticlă de înaltă calitate ale BaK-4 creează o imagine strălucitoare și contrastantă. Prezența elementelor asferice elimină distorsiunea geometrică.
Olympus 12×50 EXPS I are o mărire de 12x, un obiectiv de 50 mm, o pupilă de ieșire de 4,2 mm și un unghi de vedere real și aparent de 4,6 grade și, respectiv, 55,2 grade. Toate acestea împreună îl fac potrivit pentru monitorizarea obiectelor în mișcare și staționare în zone deschise. Binoclul funcționează la o distanță minimă de focalizare de 6 m și este protejat împotriva razelor UV.
3. Binoclu Profesional STEINER Ranger Xtreme
- Protecție la ploaie
- Prismă BK7
- Design optic Galilean
- Dimensiuni compacte.
Perfect ca un binoclu universal, Ranger Xtreme 8×42 oferă un câmp vizual impresionant în combinație cu optica strălucitoare, pentru utilizare versatilă în timpul zilei și la amurg. Ca și în cazul tuturor modelelor din seria Ranger Xtreme, focalizarea cu închidere rapidă asigură o ajustare rapidă a focalizării de la aproape la infinit.
Seria Nighthunter a fost sinonimă cu cel mai bun binoclu de vânătoare pentru mulți vânători timp de un deceniu. Și această poveste de succes continuă. STEINER stabilește noi standarde în transmisia luminii cu seria Nighthunter Xtreme, deoarece calitatea excepțională și inovația sunt promisiunea clară către vânătorii din întreaga lume. Vânătoarea are propriile legi, nu iartă greșelile și impune cele mai mari cerințe pentru echipamentul binocular.
Binoclul Profesional STEINER® Ranger Xtreme 8 X 42 oferă o optică puternică cu contrast ridicat, cu transmisie și mai mare a luminii și un câmp vizual mărit. Oferă o manevrabilitate îmbunătățită datorită blindajului NBR anti-alunecare și greutății mai mici. Produsul are un design progresiv, care atinge noi recorduri în toate disciplinele.
Optică STEINER cu contrast ridicat
Optica cu contrast ridicat de la STEINER oferă experiențe de vizualizare excelente atât pentru începători, cât și pentru observatorii pasionați. Toate lentilele și prismele sunt fabricate cu precizie și acoperite special. Obții imagini cu contrast ridicat și luminoase, cu reproducere reală a culorilor.
Vizual, roata de focalizare se încadrează perfect in designul progresiv al modelului Ranger Xtreme si îmbină astfel funcţionalitatea cu modernitatea. Noul binoclu Ranger Xtreme STEINER poate rezista la presiunea apei de la 3 metri adâncime. Tehnicile speciale de etanșare fac acest lucru posibil. Niciun praf, murdărie sau umiditate nu poate pătrunde în interior. Această tehnologie îți protejează binoclul de influențele externe.
4. ReviewBinoclu Profesional STEINER Sky Hawk 4.0
- Sistemul de controlal distanței
- Rotița centrală de focalizare Fast-Close-Focus
- Sistemul de presiune cu azot
- Design ușor și ergonomic.
Mărirea de 10 ori și un design compact pentru observarea la distanță lungă, dezvăluie o multitudine fascinantă de detalii ale naturii. Binoclul Profesional STEINER Sky Hawk 4.0 ® 10 X 32 oferă putere mare și performanțe optice superbe. Optica cu contrast ridicatoferă vederi luminoase, strălucitoare, culori precise și imagini clare. Binoclul profesional oferă o claritate ridicată a conturului pentru performanțe excepționale, până la o rază apropiată de 2 m.
Binoclul Profesional STEINER Sky Hawk 4.0 ® 10 X 32 prezintă rezistență remarcabilă, deoarece are o carcasă durabilă din policarbonat Makrolon. De asemenea, prezintă rezistență la presiunea apei până la 3 m și umplere la presiune cu azot în optică, împotriva aburirii în interior, la intervalul de temperatură între -20 de grade C și +70 de grade C.
Protecția anti-alunecare din cauciuc NBR-Longlife rezistă uleiului, acidelor sau intemperiilor nefavorabile. Este impermeabil la condițiile dure și utilizare de încredere. Ocularele cu rotație ergonomică, oferăobservații confortabile pe termen lung. Ocularele ergonomice flexibile din silicon moale, prietenos cu pielea, protejează împotriva luminii incidente și a curentului de aer.
5. Review Binoclu Meopta Optika HD 10 x 42
- Compact și ușor
- Câmp vizual până la 1000 m
- Husă de protecție și un șnur pentru transport
- Mărește de 10x obiectivele.
Binoclul Meopta Optika HD 10×42 este uşor, robust şi realizat din aliaj de magneziu. Carcasa nou proiectată este rezistentă la şocuri, cauciucată la exterior şi prezintă un aspect modern. Lentilele HD avansate combinate cu corectarea de fază și acoperiri dielectrice, oferă o luminozitate incredibilă. În plus, fidelitatea superioară a culorilor, imaginile clare cu contrast sporit pe întregul câmp vizual, îmbunătățesc utilizarea vânătorii atunci când condițiile de iluminare sunt slabe.
Ocularele reglabile ale binoclului Optika HD sunt fabricate din metal, cu un strat de cauciuc moale. Acest lucru îl face extrem de durabil și confortabil de ținut în mână, reducând în același timp riscul de deteriorare. La fel ca toate binoclul Meopta, binoclul din seria Optika HD este purjat cu azot și complet etanș, pentru a preveni pătrunderea apei și aburirea internă chiar și în cele mai solicitante condiții.
6. Păreri Binoclu Etanș 500 10×32 Solognac
- Model foarte ușor și compact, care este convenabil de transportat.
- Include husă de protecție cu interior din spumă și curea.
- Este posibil să vezi la o distanță cuprinsă între 98-1000 m.
- Oferă o mărire de 10x a obiectelor observate.
Solognac este un binoclu care oferă o calitate bună a imaginii, greutate redusă și dimensiuni reduse. Perfect atunci când ești în mișcare frecvent. Poți urmări animalul de departe în mijlocul zilei. Binoclul este protejat împotriva stropilor de ploaie. Este foarte ușor și compact, cu o greutate de numai 510 g. Rezistă la o cădere de la 1 metru pe teren moale. Lentile sunt rezistente la zgârieturi. Aproximează de 10 ori obiectele observate.
Binoclul Etanș 500 10×32 Solognac beneficiază de acoperire FMC. Pe marginile lentilelor s-au aplicat mai multe straturi de acoperire, folosind materiale care reduc foarte mult flarele și măresc luminozitatea, claritatea și contrastul. Asamblarea s-a făcut cu prisma K9. Cu binoclul Etanș 500 10×32 Solognac vei vedea animalul de departe chiar și pe vreme înnorată.
Binoclul Etanș 500 10×32 Solognac este proiectat pentru observarea vieții sălbatice în timpul zilei, precum și pe vreme înnorată. Materialele folosite asigură claritatea imaginii și un contrast bun în timpul zilei. Binoclul este tratat cu azot pentru a garanta etanșeitatea și efectul anti-aburire. Este rezistent la scufundarea sub apă până la o adâncime de 1 metru timp de 30 de minute.
Oculare sunt retractabile pentru utilizare cu ochelari. Pentru utilizare fără ochelari, rotește ochiul cât mai mult posibil. Pentru utilizarea cu ochelari, înșurubează ochiul pe corpul binoclului.
7. Review Binoclu STEINER BLUHORIZONS 10×26
- Mărește obiectele de 10x
- Etanșeitate IPX4
- Camp visual la 1000 m
- Rotiță de reglare centrală Fast-Close-Focus.
Binoclul BluHorizons 10×26 Steiner cu o greutate de 310 g, impresionează printr-o mărire mare într-o dimensiune compactă. BluHorizons deține tehnologia Autobright. Această tehnologie este un factor de protecție solară pentru ochi și permite o experiență de observare relaxată.
Binoclul BluHorizons 10×26 Steiner are lentile fototrope. Acestea se adaptează automat la condițiile de lumină, astfel încât să existe întotdeauna o vizibilitate optimă în lumina puternică a soarelui sau în reflexiile luminii. Acest lucru te împiedică să fii orbit. Astfel, este posibilă o vizionare permanentă relaxată.
Optimizează automat transmisia luminii lentilei pentru o claritate maximă în condiții de luminozitate. Fără reflexii sau strălucire de la apă, nisip, zăpadă sau soare. Lentila este concepută pentru a capta cantitatea potrivită de lumină și pentru a reduce strălucirea pentru o vedere optimă.
Focalizare rapidă de aproape
Concentrare minimă, fără trepte, pe unitatea centrală pentru detalii rapide și clare de la aproape până la infinit. Focalizare confortabilă și ușoară. Datorită carcasei durabile, impermeabilității și funcționalității în intervalul de temperatură de la -20 de grade C la +70 de grade C. Armura din cauciuc anti-alunecare NBR este rezistă uleiului, acidului și influențelor meteorologice.
8. Păreri Binoclu Tasco 10×32 Black Roof
- Mărește de 10x obiectele
- Ușor și compact
- Rotiță centrală pentru a regla claritatea imaginii.
Binoclu Tasco 10×32 Black Roof se potrivește tuturor aventurilor tale – de la o excursie de camping la distanță, până la o călătorie de duminică. Lentilele cu acoperire multiplă optimizează claritatea și luminozitatea și sunt construite cu un corp blindat din cauciuc rezistent la intemperii.
Pentru a se potrivi nevoilor fiecaruia, acestea sunt oferite si intr-o varietate de dimensiuni si configuratii. Binoclu Tasco 10×32 Black Roof pare să fie mai degrabă o necesitate decât un lux. Luminos și ușor, este unul dintre binoclurile compacte cele mai mari performanțe.
Ce este un binoclu profesional?
Un binoclu profesional este un instrument care realizează un efect de mărire printr-un sistem optic. Binoclul profesional poate fi și un model clasic, fiind format din două telescoape conectate printr-un „pod”.
Cel mai bun binoclu profesional – Scopuri
În funcție de calitate și preț, domeniul de utilizare variază de la utilizarea hobby, de exemplu în vacanță sau pentru observarea naturii, până la utilizarea profesională de către vânători, navigator etc. În mediul profesional, binoclul este folosit în următoarele scopuri, printre altele:
- navigație
- Garda de Coastă și Salvamar
- politie
- în scop militar
- vânătoare.
Cele mai frecvente utilizări ale unui binoclu sunt:
- observarea animalelor
- observarea cerului și a stelelor
- drumeții
- croaziere
- safari
- concerte
- vizite la teatru
- evenimente sportive.
Cum funcționează un binoclu?
O lentilă, un sistem de prisme și un ocular asigură mărirea optică. Obiectul care trebuie observat reflectă razele de lumină, care intră în lentila binoclului. Lentila este responsabilă pentru ghidarea fasciculului de intrare prin sistemul de prisme. Sistemul de prisme este responsabil pentru gruparea și corectarea razelor de lumină. Subiectul este clarificat sau focalizat folosind o rotiță. Ocularele direcționează lumina către ochiul uman, unde subiectul este perceput mărit.
Obiectivul
Lentila captează și transmite lumina. Imaginea, care este acum afișată cu capul în jos și în oglindă, este readusă în vederea naturală de către sistemul de prisme.
Sistemul de prisme
Sistemul de prisme este un compus din mai multe corpuri de sticlă a căror sarcină este să redirecționeze razele de lumină. Ele constau din mai multe prisme de sticlă care se potrivesc între ele. Aceasta corectează și „întoarce” imaginea răsucită din stratul intermediar. Din acest motiv, prismele sunt adesea denumite sisteme de ridicare.
Ocularul
Ocularul este partea sistemului optic pe care utilizatorul o are direct în fața ochiului. Ocularul oferă efectul de mărire. În funcție de binoclu, acesta constă dintr-o singură lentilă sau un sistem de trei până la șase lentile. În binoclurile profesionale de înaltă calitate există până la șase lentile per ocular. Lentilele binoculare refractează lumina, astfel încât subiecții să pară optic mai mari.
Binoclu profesional – tipuri
- Binoclu compact
Binoclul compact este o alegere bună pentru utilizarea ocazională în timpul liber – de exemplu, mersul la teatru și concerte, drumeții, croazieră sau evenimente sportive. Datorită compactității, acestea sunt adesea folosite ca dispozitive secundare în sectorul profesional.
- Binoclu universal
Binoclul universal este potrivit pentru aproape orice scop. Un astfel de binoclu profesional are de obicei un raport preț-performanță bun și este de obicei adresat utilizatorilor privați.
- Binoclu mare
Binoclul mare oferă cea mai bună performanță de imagine, dintre tipurile de binocluri. Datorită prețului, dimensiunii și greutății sale, acesta este utilizat în principal în sectorul profesional.
Sistemul de prisme
În ceea ce privește sistemul de prisme, s-au stabilit două tipuri – Porro și prisme de acoperiș. Binoclurile cu prismă de acoperiș sunt mai compacte, mai manevrabile și au o performanță ridicată a imaginii. Practic, sunt ceva mai scumpe. Binoclul Porro are un câmp vizual mai larg și este mai potrivit pentru persoanele care poartă ochelari, datorită dimensiunii lor mai mari. Sunt de obicei mai ieftine decât binoclurile cu prismă de acoperiș, dar nu ating o calitate atât de ridicată a imaginii.
Pupila de ieșire a ocularului
Pupila de ieșire a ocularului descrie diametrul fasciculului de lumină care lovește ochiul de la ocular. Mărimea pupilei de ieșire poate fi calculată împărțind diametrul lentilei la mărire. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât imaginea apare mai luminoasă și binoclul funcționează mai bine în condiții de iluminare nefavorabile. Dimensiunea pupilei de ieșire depinde de vederea utilizatorului. Tinerii cu o vedere bună pot avea pupile de ieșire mari, de până la 7 milimetri. În cazul vederii afectate, acestea ar trebui să aibă un diametru mai mic de 5 milimetri.
Intensitatea luminoasă și factorul crepuscular
Intensitatea luminii descrie capacitatea sa de a colecta lumina. Cu cât lentilele obiectivului sunt mai mari, cu atât intensitatea luminii este mai mare. Intensitatea luminii este importantă pentru utilizare în condiții de iluminare slabă. Majoritatea binoclurilor au o deschidere maximă între 5 și 16.
Numărul crepuscular este un alt indicator al calității imaginii în condiții de iluminare slabă. Cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai mare calitatea imaginii în amurg – adică luminozitatea și contrastul. Factorul crepuscular al binoclului este de obicei între 10 și 20. Dacă dorești să folosești des binoclul în condiții de iluminare slabă, ar trebui să acorzi atenție intensității luminoase ridicate și factorului crepuscular ridicat.
Mărirea
Mărirea binoclului depinde de diametrul lentilelor. Valorile diferă mult aici. În timp ce majoritatea modelelor funcționează cu o mărire de până la 10x, există binocluri profesionale care pot mări subiecții de până la 50x. Cel mai frecvent se folosesc binocluri cu mărire de 7x, 8x și 10x. În ceea ce privește mărirea, utilizatorii ar trebui să fie ghidați de scopurile planificate. Binoclurile care măresc subiectul de peste 20 de ori pot fi utile pe stadioane pentru evenimente sportive. Dacă dorești să observi animalele, ar trebui să faci un compromis între mărire și precizie. Binoclul cu o mărire de până la zece ori este o alegere bună.
Câmpul vizual
Pentru majoritatea binoclurilor profesionale, câmpul vizual specificat se referă la secțiunea de imagine vizibilă la o distanță de 1.000 de metri. Câmpul vizual este specificat în metri sau în unghiuri de grade, 7,5 metri corespunzând unui grad. Binoclul cu un câmp vizual de 87/1.000 poate acoperi o suprafață de 87 de metri lățime la o distanță de 1.000 de metri. Cu cât câmpul vizual este mai mare, cu atât este mai ușor pentru utilizatori să urmărească obiectele care se mișcă rapid, cum ar fi păsările, mașinile sau mingea de fotbal.
Focalizare
- Focalizare închisă: Cu o focalizare închisă, rotița centrală de focalizare este întărită, iar mecanismul este asigurat.
- Focalizare deschisă: O focalizare deschisă permite o focalizare mai rapidă datorită ușurinței sale de utilizare. Pe de altă parte, mecanismul nu este atât de bine protejat, devenind mai puțin stabil.
Majoritatea binoclului funcționează cu o focalizare centrală, ambele tuburi ale binoclului sunt reglate folosind rotița de focalizare. În plus, majoritatea modelelor sunt echipate cu un alt inel de focalizare pentru o parte, care este folosit pentru compensarea dioptriilor.
Binoclurile cu focalizare reglabile individual pe ambele părți sunt mai rare. Fiecare este echipat cu un inel de focalizare pe ambele tuburi, care permite focalizarea independentă laterală. Alternativ, există binoclu fără focalizare. De cele mai multe ori, acestea nu permit o mărire mare.
Sticla
Dacă dorești să cumperi cel mai bun binoclu profesional, ar trebui să acorzi atenție calității sticlei. Sticla cu coroană cu bor – BK7 – și sticla cu coroană cu bariu – BAK4 – sunt adesea folosite pentru binoclurile profesionale. Ambele tipuri de sticlă sunt cunoscute pentru imagini luminoase, cu culori adevărate și detaliate. Potrivit experților, sticla BAK4 oferă cele mai bune rezultate. Un alt indiciu al sticlei de înaltă calitate este rezistența ridicată la zgârieturi.
Greutatea
Lentilele și materialele de înaltă calitate sunt grele. În consecință, greutatea celui mai bun binoclu profesional trebuie privită ca un indicator al calității acestuia. Chiar și binoclul compact cântărește adesea mai mult de 200 de grame. Binoclul universal variază de obicei între 700 și 1.000 de grame. Binoclul pentru uz profesional cântărește adesea mai mult de 2 kilograme.
Funcții suplimentare
Cel mai bun binoclu profesional este echipat cu funcții suplimentare care îl fac mai comod de utilizat sau oferă avantaje în anumite situații. Cele mai comune funcții suplimentare sunt:
Efectul Lotus
Efectul Lotus este un strat special de suprafață care permite lichidului să se rostogolească de pe lentilele exterioare ale binoclului. Acest lucru permite utilizarea pe timp de ploaie.
Protecția împotriva apei
Protecția împotriva apei este adesea indicată cu marca WP (Water Proof). Impregnările și etanșările sunt concepute pentru a împiedica pătrunderea apei în binoclu.
Rezistența la impact
Producătorii indică adesea rezistența la impact a binoclului, cu abrevierea RA, GB sau G. Binoclul rezistent la impact are o carcasă cauciucată, ceea ce înseamnă că nu poate fi deteriorat la fel de repede atunci când mergi în drumeţii sau faci alpinism, de exemplu.
Stabilizatori
Stabilizatorii de imagine pot compensa tremurul mâinilor și pot permite o imagine mai clară fără a utiliza un trepied. Funcția este adesea indicată cu abrevierea IS pentru „Image Stabilizer”. Modul în care este implementată stabilizarea imaginii variază în funcție de binoclu. La unele modele, lentilele sunt depozitate în lichide, la altele sunt suspendate în arcuri.
Vedere pe timp de noapte
Cel mai bun binoclu profesional poate amplifica cele mai mici cantități de lumină folosind intensificatoare de imagine și convertoare. Eficacitatea funcției de vedere pe timp de noapte variază în funcție de model. În general un binoclu arată doar contururi în întuneric, însă, cel mai bun binoclu profesional oferă imagini clar recunoscute. O sursă de alimentare separată este de obicei necesară pentru funcții eficiente de vedere pe timp de noapte.
Filet pentru trepied
Binoclurile profesionale grele sunt adesea echipate cu fire pentru trepied.
Cel mai bun binoclu profesional – Caracteristici speciale de identificare
Mulți producători indică proprietățile speciale ale binoclului prin abrevieri. Cele mai frecvente includ:
- WW: Denumirile WW, WF, W sau Wide sunt adesea folosite pentru a desemna binocluri cu unghi larg pentru vederea la distanță lungă, cu un câmp vizual de peste 150 de metri.
- Focus Close: „Close Focus” reprezintă proprietățile unui binoclu profesional care este capabil să ofere imagini clare la o distanță apropiată de la unu până la 3 metri. Cu majoritatea binoclurilor, acest lucru este posibil doar de la o distanță de aproximativ 4 metri.
- HP: HP (HighEyepoint) desemnează binoclul cu o pupilă mare de ieșire. Acest lucru trebuie înțeles ca un indiciu al fotosensibilității bune.
- D: Producătorii marchează binoclul cu un sistem de prisme de acoperiș cu un D.
- P: Litera P este adesea folosită pentru a identifica binoclul cu prisme porro.
- UC: UC este o abreviere pentru „Ultra Compact” și desemnează binoclul compact.
- FMC: Binoclurile cu denumirea FMC au un strat multiplu complet.
Întrebări și răspunsuri
Răspuns: Dacă este posibil, ar trebui să contactezi dealer-ul pentru a repara binoclul. Mulți producători oferă și o garanție pentru binoclul lor, și dacă reparația este acoperită de garanție, sunt șanse mari ca producătorul să se ocupe chiar și gratuit de reparație. Piesele de schimb, cum ar fi adaptoarele pentru trepied, capacele de protecție a lentilelor sau cupele pentru ochi, pot fi achiziționate de obicei online.
Răspuns: Dacă lentilele sunt murdare și vrei să le cureți, ar trebui să eviți să respiri pe lentilă și să o ștergi cu mâneca, deoarece acest lucru poate duce rapid la zgârieturi fine, mai ales dacă pe obiectiv sunt mici granule de praf. În schimb, picăturile de ploaie de pe lentilă pot fi îndepărtate ușor cu o respirație și o cârpă din microfibră. Pentru praf, cel mai bine este să folosești o perie specială pentru lentile sau o suflantă pentru praf.
Răspuns: Setarea corectă a binoclului este esențială pentru observarea corectă, deoarece setarea greșită poate duce rapid la imagini neclare. Acest lucru poate duce chiar și la dureri de cap sau oboseală pe termen lung. Dacă porți ochelari, ochiul trebuie mai întâi pliat sau înșurubat. Reglează apoi lățimea ocularelor pentru a se potrivi cu ochii tăi. Utilizează rotița pentru a focaliza, până când imaginea devine clară. Dacă este necesar, reglează compensarea dioptriei și acoperă cealaltă parte cu mâna, până când imaginea este perfect clară.
Lasă un răspuns