Fie că este vorba de șnițel, pulpe de pui sau fructe, legume și delicii dulci – cea mai bună friteuză trebuie să poată pregăti numeroase alimente prin simpla apăsare a unui buton. Și de preferință încă sărace în calorii, astfel încât silueta să nu sufere. Acum există friteuze care folosesc puțină grăsime sau deloc, iar mâncarea va fi în continuare crocantă. Cu cea mai bună friteuză (vezi și păreri despre Hot Air Fryer de la Delimano) poți face delicioase bețișoare de cartofi crocanți, aurii, după o baie în ulei încins.
Cuprins articol
Cele mai bune friteuze
1. Păreri Friteuza fara ulei Aerofryer XL Princess
- Friteuză cu aer cald
- Putere 1400 w
- Capacitate mâncare 3,2 kg
- Panou de comandă digital
- Intervaluri de temperatură 80 – 200 grade c
- Funcții: oprire automată, protecție la supraîncălzire, indicator luminos, bază anti-alunecare.
Cu friteuza fara ulei Aerofryer XL Princess, poți prăji, poți face grătar sau poți coace alimentele preferate cu tehnologia cu aer cald cu conținut scăzut de calorii. Cu o capacitate de 3,2 litri, ajutorul de bucătărie este deosebit de potrivit pentru familiile mai numeroase: aici se potrivesc câteva porții de cartofi prăjiți. Chiar și pizza mici pot fi făcute cu ușurință cu ajutorul grătarului. Dacă ai chef de chifteluțe copioase, le poți face la fel de ușor în friteuza fără ulei Aerofryer XL Princess
Deoarece friteuza fara ulei Aerofryer XL Princess are un cronometru încorporat, îți poți planifica mesele cu precizie. Pulpele suculente de pui sau quiche-ul delicios sunt deja gata atunci când vii acasă flămând, după o zi lungă de muncă. Curățarea friteuzei se face foarte ușor. Poți pune cu ușurință toate piesele detașabile în mașina de spălat vase.
2. Păreri Friteuza Tefal FF162131 Filtra One
- Putere 1900 W
- Model standard
- Capacitate mâncare 1,2 kg
- Capacitate ulei 2,1 l
- Protecție la supraîncălzire
- Indicator luminos
- Termostat
- Poate fi spălată în mașina de spălat vase.
Friteuza Tefal FF162131 Filtra One îți permite să-i reglezi termostatul fără trepte, între 150 și 200 grade Celsius.Deasupra controlului temperaturii vei găsi informații despre setarea optimă pentru anumite alimente. Este indicat și timpul de gătire recomandat. Ceea ce lipsește, din păcate, este oprirea automată. Dispozitivul are un comutator de pornire/oprire ușor accesibil în față.
Atât sita, cât și coșul de prăjit și capacul detașabil pot fi curățate în mașina de spălat vase fără ezitare. Carcasa din plastic este izolată termic, astfel încât nu se încălzește în timpul utilizării. Dacă trebuie să schimbi locația friteuzei, ai două mânere rabatabile, care asigură transportul în siguranță al aparatului de bucătărie, care cântărește aproape 2,7 kilograme.
3. Păreri Philips Airfryer XXL HD9650/90
- Friteuză cu aer cald
- Putere 2225 w
- Capacitate mâncare 1,4 kg
- Panou digital
- Timer, termostat
- Compatibilă cu mașina de spălat vase
- Greutate 8 kg.
Friteuza fara ulei Philips Airfryer XXL HD9650/90 îți permite să prăjești, să faci grătar sau să coci. Îți poți pregăti toate felurile de mâncare cu până la 80 la sută mai puțină grăsime. Tehnologia brevetată Rapid Air cu aer cald, cu o căldură puternică de până la 2.250 W, creează un fel de tornadă care se învârte în jurul camerei de gătit. Astfel se elimina excesul de grăsime care este apoi adunat in tava de colectare. Cu doar o porție minimă de grăsime sau ulei, îți poți prăji mâncarea, astfel încât acestea să fie crocante la exterior și suculente și fragede la interior.
Datorită aerului fierbinte, nu există un miros neplăcut de prăjire. Coșul Airfryer XXL are suficientă capacitate pentru ingrediente de până la 1,4 kg – astfel încât să poți pregăti mese pentru întreaga familie. Datorită unei funcții integrate, acestea rămân calde până la jumătate de oră. Interfața digitală cu cinci programe de gătit preinstalate, este incredibil de ușor de utilizat. Temperatura și timpul de gătire pot fi setate individual. Plasa de pe coșul QuickClean are un strat antiaderent, pentru a permite curățarea rapidă. Suplimentar, dispozitivul vine cu o carte de rețete gratuită cu detalii a peste 30 de rețete delicioase.
4. Păreri Xiaomi Mi Smart Air Fryer BHR4849EU
- Model friteuză standard
- Putere 1500 w
- Capacitate mâncare 3,5 kg
- Panou de comandă touch screen
- 8 programe
- Timer
- Dezghețare
- Greutate 3,9 kg
Cu Friteuza fara ulei Xiaomi Mi Smart Air Fryer BHR4849EU, preparatele pot deveni de câteva ori mai gustoase. Designul minimalist elegant, permite să se potrivească armonios în interiorul oricărei bucătării. Cu o bibliotecă de peste 100 de rețete, este ușor să creezi o cină de vacanță memorabilă sau o cină delicioasă în familie. Ecranul OLED situat pe corpul friteuzei afișează informații despre temperatură, timp, rețetă și alte tipuri de gătit. O plasă metalică protejează în mod fiabil împotriva stropilor de ulei, iar un comutator mecanic îți permite să menții temperatura dorită sau să o schimbi în timpul procesului de gătit.
Bolul pentru friteuză de 3,5 litri este fabricat din material compozit cu 7 straturi, cu un strat dublu antiaderent. Funcționalitatea friteuzei fara ulei Xiaomi Mi Smart Air Fryer BHR4849EU garantează o prăjire uniformă și o crustă crocantă chiar și fără a adăuga ulei. Aparatul de gătit poate fi controlat de la distanță folosind Wi-Fi, ceea ce va reduce timpul petrecut în bucătărie.5. Păreri Friteuza fara ulei Philips Airfryer HD9721/10
- Tip friteuză cu aer cald
- Putere 1500 w
- Termostat Cool touch
- Compatibilă maşina de spălat vase
- Sistem de stocare a cablului
- Sistem anti-alunecare
- Capacitate mâncare 0,8 kg
Friteuza fara ulei Philips Airfryer HD9721/10 creează un flux de aer fierbinte, astfel încât să poți găti alimentele preferate cu mai puțin ulei. Noua tehnologie de convecție Twin TurboStar elimină excesul de grăsime din alimente, astfel încât să poți prăji într-un mod sănătos. Tehnologia cu aer cald Twin TurboStar elimină grăsimea din alimente.
Combinând un motor puternic cu noua tehnologie Twin Turbostar, noul Airfryer se învârte în jurul coșului ca o tornadă puternică. Mai multă grăsime este extrasă din alimente și captate pentru o eliminare ușoară.
Airfryer folosește aer cald, astfel încât să poți găti alimentele cu până la 90% mai puțină grăsime. Ai 4 presetări pentru cele mai populare feluri de mâncare. Cu cele patru presetări poți pregăti cele mai populare feluri de mâncare cu o singură atingere.
6. Păreri Philips HD9280/90 Airfryer Essential
- Model friteuză cu aer cald
- Putere 2000 w
- Capacitate mâncare 1,2 kg
- Panou de comandă touch screen
- 7 programe
- Oprire automată
- Compatibilă cu mașina de spălat vase.
Friteuza fara ulei Philips HD9280/90 Airfryer Essential Collection este bine realizată și oferă rezultate excelente la prăjire. Pe lângă multe programe, poți seta singur ora și temperatura. Dacă este necesar, poți conecta dispozitivul la smartphone prin intermediul unei aplicații. Cartofii prăjiți sunt cei mai delicioși, și nu se compară cu cartofii prăjiți în modelele de friteuze „normale”.
Friteuza fara ulei Philips HD9280/90 Airfryer Essential Collection oferă rezultate solide și este bine realizată, cu un design de colecție, chiar dacă dispozitivul nu este chiar ieftin.7. Review Friteuza Tefal Uno FF215D30
- Capacitate alimente 1 kg
- Capacitate ulei 1,8 kg
- Termostat reglabil
- Coș alimente
- Filtru metalic
- Ușor de depozitat.
Friteuza Tefal Uno FF215D30 îți oferă posibilitatea de a pregăti cu ușurință cartofi prăjiți și alte feluri de mâncare, care necesită prăjire. Dispozitivul este extrem de comod de utilizat datorită mânerului pliabil. Fereastra mare pe capac îți permite să controlezi precizia prăjirii, iar termostatul reglabil între 150-190 de grade C asigură versatilitate.
Forma compacta face ca Friteuza Tefal Uno FF215D30 să fie extrem de ușor de depozitat. Are o combinație ideală de capacitate mare și dimensiuni compacte. Datorită acestui lucru, vei putea pregăti mese pentru întreaga familie fără a ocupa mult spațiu pe blatul bucătăriei.8. Păreri Friteuza Tefal EY111B15
- Putere 1630 W
- Capacitate alimente 4,2 kg
- Capacitate ulei 4,2 l
- Oprire automată
- Timer
- Termostat reglabil
- Display digital
- Rezervor de ulei emailat.
Friteuza Tefal EY111B15 este un aparat de bucătărie inteligent care gătește mâncăruri sănătoasă. Te poate ajuta să gătești cartofi prăjiți gustoși și crocanți, nuggets, aripioare de pui, pește și multe alte preparate cu conținut scăzut de grăsimi.
Friteuza Tefal EY111B15 este o alternativă mult mai sănătoasă la prăjirea clasică, pentru că pregăteşte mâncarea cu aer fierbinte și te ajută să prăjești doar cu putin ulei.
Doar pregătește ingredientele, setează temperatura între 80 grade C și 200 grade C și apasă butonul, iar restul face friteuza Tefal EY111B15.Coșul de prăjit Ultra Fry Digital cu suprafață antiaderentă și un volum generos de 4,2 litri garantează o gătire fără probleme, sănătoasă și cu confort.
Ce este o friteuză?
O friteuză este un aparat de bucătărie care este folosit în multe gospodării în zilele noastre. Este folosită pentru a face mâncăruri crocante. În trecut, aveai nevoie de grăsime pentru prăjit. Acum există dispozitive moderne care se descurcă cu foarte puțin ulei sau chiar deloc. Mâncarea congelată este gătită în aer cald. Nu doar cartofii prăjiți, ci și șnițelul, puiul sau alte delicatese pot fi prăjite într-o friteuză.
Friteuza este o invenție mai veche decât ai putea crede. Încă din 1789, un francez a inventat prima friteuză și astfel posibilitatea de a încălzi alimentele la temperaturi foarte ridicate. La început, în ea se prăjeau pui întregi. Apropo, cartofii prăjiți sunt mai vechi decât friteuza. Se spune că bețișoarele de cartofi crocante de culoare maro-aurie, există încă de la sfârșitul secolului al XVII-lea. Pe vremea aceea se mai prăjeau în tigăi cu multă grăsime fierbinte.
Cele mai bune friteuze – Tipuri
Pe piață există diferite tipuri de friteuze. Ele funcționează pe principii diferite.
- Friteuza clasică cu ulei sau grăsime
Într-o friteuză clasică, uleiul sau grăsimea se încălzește într-un recipient. Mâncarea congelată este apoi prăjită în această grăsime fierbinte. Vasele sunt puse într-un coș, care este apoi este atârnat în grăsimea fierbinte. Când mâncarea este gata, coșul de prăjit este ridicat din grăsime. Pentru ca o parte de grăsime să se scurgă, aceste friteuze au de obicei un dispozitiv în care coșul congelatorului poate fi atârnat peste grăsime. La aceste modele, elementul de încălzire este situat sub recipientul de ulei. Prin urmare, uleiul are aceeași temperatură ridicată peste tot.
- Friteuză cu o zonă rece
Friteuza cu zonă rece pregătește și alimentele în grăsime fierbinte. Spre deosebire de o friteuză clasică, elementul de încălzire nu se află sub recipientul de ulei, ci în el. Tijele de încălzire atârnă la aproximativ unul sau doi centimetri deasupra fundului recipientului. Această tehnică are avantajul că, grăsimea de deasupra tijelor de încălzire se încălzește mai repede și se ridică în vârf. Acolo se răcește și se scufundă pe pereții exteriori spre fundul dispozitivului. Temperaturile aici sunt doar între 50 și 90 de grade Celsius– adică semnificativ mai jos decât mai sus în recipient. Reziduurile de prăjire care se scufundă nu se pot arde și, prin urmare, nu se poate forma acrilamida potențial dăunătoare. Prin urmare, tehnologia zonei reci, permite prepararea alimentelor într-un mod mai sănătos. Un alt avantaj față de o friteuză convențională, este că poți folosi grăsimea de prăjit mai mult timp.
La friteuzele mai moderne, elementul de încălzire este integrat pentru a pluti deasupra fundului tigăii. Se creează astfel „zona rece” eponimă sub elementul de încălzire, în care grăsimea de prăjit se răcește până la aproximativ 85 grade Celsius, astfel încât reziduurile alimentare să se poată scufunda și să nu se ardă.
- Friteuza cu aer cald
Friteuza cu aer cald este foarte populară. Nu are nevoie deloc de grăsime sau are nevoie doar de o lingură de ulei pentru a pregăti cartofi prăjiți și altele mâncăruri asemănătoare. Mâncarea prăjită este încă crocantă. Cu această tehnică, mâncarea este prăjită într-un jet de aer fierbinte. Pregătirea în acest fel este mai sănătoasă pentru că nu doar economisești o mulțime de calorii. Preparatul blând păstrează și vitaminele care s-ar pierde în grăsimea fierbinte.Timpul de gătire este puțin mai lung, dar nu trebuie să așteptați până când aparatul s-a încălzit. De regulă, preparatul nu este prea crocant. Însă, aerul fierbinte usucă mâncarea mai repede.
Acestea diferă semnificativ de principiul funcțional al friteuzelor convenționale cu zonă rece. În mare măsură, poți renunța la utilizarea uleiului. Grăsimea fierbinte este înlocuită aici cu aer fierbinte. În timp ce un element de încălzire cu infraroșu cu halogen asigură temperatura potrivită, un ventilator menține aerul din camera de gătit în circulație permanentă. Aceasta înseamnă că dispozitivele ar trebui să economisească energie, ceea ce se poate vedea din performanța, de obicei mai scăzută. Producătorii promit că poți prăji un pachet de cartofi prăjiți cu o greutate de 1,5 kg cu 20 ml de ulei.
Cea mai bună friteuză – Criterii de cumpărare
Deoarece există diferite tipuri de friteuze, primul lucru pe care ar trebui să te bazezi, este un tipul. Dacă vrei să faci fără grăsime, o friteuză cu aer cald este opțiunea potrivită pentru tine. Alternativ, poți folosi și o friteuză care folosește puțină grăsime. Cu astfel de modele, nu numai că îți prepari mâncarea cu puține calorii, ci și blând. Pe de altă parte, modelele clasice care prăjesc mâncarea în grăsime fierbinte sunt de obicei mai ieftine.
Dimensiune
Un alt criteriu pentru alegerea celei mai bune friteuze, dimensiunea. Într-o gospodărie de o singură persoană sau de două persoane, o friteuză cu un volum mare este aproape fără folosită și de obicei doar ocupă spațiu. Mai ales într-o bucătărie mică, acest lucru poate deveni o problemă dacă nu ai suficient spațiu de depozitare. Un aparat mare de bucătărie pe blatul de lucru devine rapid un factor perturbator. Într-o familie numeroasă, în schimb, cu greu vei fi mulțumit de o friteuză mică. În ea poți prăji porțiile mari necesare în mai multe feluri.
Performanță
Dacă te-ai hotărât pentru o friteuză mare, dispozitivul trebuie să fie, de asemenea, corespunzător de puternic. Dacă urmează să fie făcuți mulți cartofi prăjiți deodată, aceștia trebuie să fie prăjiți uniform. Cu friteuzele slabe, este posibil să descoperi că o parte din alimente este crocantă și maro aurie, în timp ce restul este negătită. Pentru friteuzele mici care conțin maximum un litru de ulei, este suficientă o putere de 1.000 de wați. Dacă o friteuză poate conține între unu și doi litri de ulei, ar trebui să aibă o putere de 1.200 până la 1.500 de wați. O friteuză mare, cu o capacitate de trei până la patru litri, are nevoie de cel puțin 2.200 până la 2.500 de wați. Cu o friteuza cu aer, performanța nu contează atât de mult când vine vorba de rezultat. Cu dispozitive mai slabe doar timpul de pregătire crește.
Performanța dispozitivului este importantă când vine vorba de timpul de încălzire a uleiului. Acest fapt joacă un rol subordonat în friteuzele care utilizează aer cald. Cu toate acestea, ar trebui să te asiguri că dispozitivele convertesc cel puțin 1.300 de wați pentru un rezultat bun.
Siguranța
O friteuză bună ar trebui, desigur, să aibă un sigiliu de siguranță, cum ar fi sigiliul GS, pentru siguranță testată. Există, de asemenea, câteva criterii cărora ar trebui să le acorzi atenție. Carcasa anumitor dispozitive devine foarte fierbinte în timpul funcționării. Există riscul să îți arzi degetele. Aceasta ar trebui să aibă o izolație bună. Practic, ar trebui să fii atent la procesarea dispozitivului. Deoarece alimentele din friteuza sunt foarte fierbinți, friteuza trebuie să aibă o bază fermă, de preferință cu picioare antiderapante. Anumite caracteristici de siguranță sunt extrem de importante, în special pentru friteuzele unde mâncarea este preparată în grăsime fierbinte. Include, de asemenea, un capac, care se deschide la atingerea unui buton. Dacă ai copii în casă, ar trebui să-i ții departe de friteuză. De altfel, acest lucru se aplică și dispozitivelor cu aer cald.
Cea mai bună friteuză – Caracteristici suplimentare
Pe lângă aspectele legate de siguranță, există și câteva criterii extra care facilitează utilizarea friteuzei și prepararea alimentelor. Unele modele au programe prestabilite pentru anumite feluri de mâncare. Acest lucru este, desigur, foarte convenabil: pur și simplu pui alimentele de prăjit în coș, iar mașina setează timpul și temperatura potrivite și se oprește automat când procesul este încheiat. Dacă nu ai nevoie de astfel de suplimente, ar trebui să te asiguri că cel puțin dispozitivul are un cronometru și o oprire automată. Poți face singur setările și nu trebuie să stai de pază pentru a opri dispozitivul în timp util.
Curățare ușoară
Nu numai pregătirea alimentelor ar trebui să fie ușor de făcut. Curățarea friteuzei se face și ea rapid, dacă alegi cea mai bună friteuză. Este foarte practic dacă poți curăța cu ușurință toate piesele detașabile în mașina de spălat vase. Dacă prăjești cu grăsime fierbinte, se recomandă o sită pe fundul tigăii. Aici se adună reziduuri de prăjire, pe care le poți îndepărta cu ușurință. Poți folosi apoi grăsimea din friteuză de mai multe ori.
Întrebări și răspunsuri
Răspuns: Schimbarea uleiului din friteuză, depinde de frecvența de utilizare a friteuzei și de perioada de timp. O regulă generală este să schimbi uleiul sau grăsimea la fiecare zece prăjeli sau o dată la fiecare trimestru. De asemenea, ar trebui să schimbi întotdeauna uleiul sau grăsimea dacă observi un miros de râncezeală când deschizi capacul.
Răspuns: Datorită faptului că acestea sunt cantități mari de produs lichid permanent, manipularea lor este ceva mai dificilă. Este adevărat că uleiul teoretic poate fi aruncat împreună cu deșeurile menajere. Cu toate acestea, din cauza volumului mare, acest lucru este foarte nepractic. Centrul de reciclare este cu siguranță soluția mai bună. Dacă friteuza are robinet de scurgere (din păcate foarte rar), trebuie doar să lași uleiul să curgă.
Pentru dispozitivele fără această funcție, cel mai practic este să obții cea mai mare seringă posibilă (fără ac) de la farmacie. Cu aceasta, uleiul este aspirat în porții și turnat în recipient – acest lucru durează mai mult, dar este mult mai puțin riscant decât răsturnarea întregii friteuze.
Răspuns: Dacă schimbi uleiul sau, în cazul aparatelor fără grăsimi, după utilizare, trebuie să cureți cu atenție friteuza (la rece). Dispozitivele fără grăsimi pot fi șterse cu un amestec de apă și lichid de spălat, și, atât este nevoie pentru cea mai mică cantitate de ulei.
La friteuzele clasice, pe de altă parte, mai întâi ștergi cu prosoape de hârtie de bucătărie. Apoi adaugi un strop de lichid de spălat și completezi cu apă până la nivelul maxim de ulei. Porneşte friteuza si lasă apa să fiarbă timp de 15 minute. Apoi o clătești cu apă curată și dispozitivul este gata pentru următoarea utilizare.
Lasă un răspuns