Craciunul este doar la cateva saptamani distanta, iar magazinele au deja expuse nenumarate accesorii pentru a aduce marea sarbatoare in casele noastre. Chiar daca decoratiile pentru casa sunt foarte atractive, simbolul de nestramutat al Craciunului ramane bradul. Indiferent ca anul acesta optezi pentru unul natural sau preferi sa ai o atitudine in favoarea naturii alegand unul artificial, te vei putea bucura de magia sarbatorii de Craciun cum se cuvine. Ramai alaturi de noi si descopera cum sa alegi cel mai frumos brad pentru momente de poveste!
Cuprins articol
Istoria aparitiei bradului de Craciun
Chiar daca in crestinism nu gasim o explicatie detaliata cu privire la aparitia pentru prima oara a unui brad de Craciun, legendele atrag atentia asupra Sfantului Bonifaciu. Acesta ar fi fost cel care a taiat stejarul lui Donar, care in mitologie a apartinut lui Thor, cunoscut si ca zeul nordic al Traznetului. De aici, copacul a devenit un simbol al crestinismului, intrucat Sfantul Bonifaciu l-a folosit in vederea proclamarii legitimitatii lui Hristos.
Ulterior, in decursul secolului a XV-lea, Estonia si Letonia decoreaza pentru prima oara bradul de Craciun. Acest lucru a condus la dezvoltarea unei intregi traditii, de care ne bucuram inclusiv in prezent.
Brazi recomandati de echipa practik.ro:
Intrucat oferta de brazi de pe piata este extrem de variata, stim cat de grea poate fi alegerea chiar si pentru cel mai organizat client. De aceea, noi, cei de la practik.ro, am pregatit pentru tine un top 5 brazi artificiali din care sa alegi Craciunul acesta!
1. Brad artificial de Craciun Luke Decoking, H180 cm
Bucura-te de magia sarbatorilor de iarna la tine acasa cu ajutorul unui brad artificial de Craciun Luke de la Decoking. Acesta are o inaltime de 180 cm, un diametru de 116 cm si 13 coroane. In ceea ce priveste greutatea, bradul cantareste 8 kg. Achizitionandu-l beneficiezi de o garantie de 2 ani si de posibilitatea de returnare in termen de 14 zile.
2. Brad artificial de Craciun Elsa Decoking, H220 cm
Pregateste-te inca de pe acum de sarbatorile mult asteptate de iarna cu bradul artificial de Craciun Elsa de la Decoking! Acesta are o inaltime de 220 cm, un diametru de 140 cm si 13 coroane. Bradul respecta pana si cele mai inalte standarde de calitate impuse de Uniunea Europeana. In plus, are o greutate de 11,5 kg si se potriveste perfect intr-o sufragerie spatioasa.
3. Brad artificial de Craciun Diana Decoking, H250 cm
Vrei sa ai parte de momente de neuitat alaturi de cei dragi Craciunul acesta? Descopera bradul artificial de Craciun Diana de la Decoking. Inaltimea de 250 cm ii atribuie toate calitatile necesare pentru a infrumuseta orice living. Are un diametru de 140 cm si 17 coroane, insumand o greutate de 20 kg.
4. Brad artificial Kring Clinton, 180 cm, PP+PVC, cu aspect nins
Descopera magia sarbatorilor mult visate cu un brad artificial Kring Clinton din PVC si polipropilena. Aspectul de nins ii confera imaginea unui brad aflat in natura, care va infrumuseta amintirile celor mici. Inainte de a-l achizitiona, este important sa compari inaltimea camerei cu cea a bradului, de 180 cm.
5. Brad artificial Kring, 210 cm, cu aspect nins
Unul dintre cei mai frumosi brazi pentru Craciunul de anul acesta este cel artificial de la Kring. Acesta vine cu un suport clasic, fiind utilizat strict pentru interior. Are un diametru de 117 cm si o inaltime de 210 cm, precum si un aspect impecabil. Alaturi de el, poti spune ca sarbatorile de Craciun sunt gata sa inceapa.
Care sunt cele mai importante caracteristici de luat in considerare pentru a alege cel mai frumos brad de Craciun?
Intreaga sarbatoare de Craciun este plina de traditii si simboluri, care ne bucura sufletul in fiecare zi. Multe magazine de profil precum Dedeman si eMag si-au facut deja stocurile de brazi artificiali, multi dintre ei de lux. Chiar daca optezi pentru unul ieftin, casa ta va avea o alta atmosfera cand va fi impodobit. Alegerea si decorarea bradului de Craciun se numara printre traditiile anuale, motiv pentru care este recomandat sa iei in considerare urmatoarele aspecte:
Tipul brazilor de Craciun
Influenteaza aspectul locuintei si, daca este ales in mod oportun, are rolul de a insufleti intreaga atmosfera pe parcursul sarbatorilor de iarna. Printre cel mai des intalniti se numara:
- Bradul argintiu (Abies concolor) – este apreciat de finii cunoscatori multumita rezistentei crescute la factori externi, precum seceta, caldura, fum si praf. Spre deosebire de alte tipuri de brazi, acesta nu presupune o intretinere anevoioasa si poate aduce magia Craciunului in locuinta multi ani de acum inainte. Este originar din Europa si face parte din familia Pinaceae, reusind sa atinga 5 metri inaltime si 1,5 metri diametru;
- Bradul caucazian (Abies nordmanniana) – multe dintre caracteristicile sale se aseamana cu cele ale bradului obisnuit, cu diferenta ca beneficiaza de o coroana piramidala mai viguroasa. Pentru a-l putea identifica mai usor, este indicat sa va uitati la ace. Acestea sunt deseori lucioase si au reversul mai argintiu;
- Bradul corean (Abies Koreana) – reuseste sa atinga o inaltime de cel mult 10 metri si este un brad dens. Acele au 2 cm si sunt recurbate in sus, ceea ce il transforma intr-o optiune foarte decorativa pentru locuinta. In schimb, imediat dupa finalizarea sarbatorilor de iarna, bradul isi poate gasi locul in gradina;
- Bradul de Danemarca – este foarte rezistent la seceta, insa nu beneficiaza de un miros puternic, asemenea celui romanesc. Se intalneste cel mai frecvent in randul locuintelor inalte;
- Bradul Fat Albert – isi are originea in Colorado si poate fi usor observat datorita nuantei de albastru inchis. Este un brad bogat si are o forma piramidala;
- Bradul romanesc (Abies alba) – se remarca prin mirosul puternic de rasina si crengile destul de rarefiate. Pentru a te bucura de el o perioada mai lunga de timp, este indicat sa il situezi intr-o camera racoroasa si bine aerisita.
Posibilitatea de a-l mentine mai mult timp
Fiecare tip de brad are o durata de viata limitata de indata ce acesta a fost taiat. Nu putem spune acelasi lucru despre cei artificiali, care pot fi mentinuti pe perioada nedeterminata in locuinta.
Solutia de mijloc este reprezentata de brazii de Craciun la ghiveci. Acestia ofera acelasi miros placut de brad sau rasina, insa pot fi replantati in gradina. Astfel, durata de viata este imbunatatita, reusind sa indeplineasca cu succes rolul de simbol al Craciunului. Pentru a te asigura ca investesti intr-un brad capabil sa fie mentinut in casa o perioada mai lunga de timp, ia in considerare urmatoarele aspecte:
- Conditiile de pastrare ale bradului la vanzare – fiecare brad trebuie sa stea la o temperatura de cel mult 15 grade atat la vanzare, cat si primele 2-3 zile dupa achizitie;
- Culoarea bradului – este recomandat sa fie verde inchis si sa nu prezinte crengi rupte;
- Starea in care se afla ghiveciul – trebuie sa fie impecabila si sa nu aiba crapaturi sau sa fie spart;
- Varful bradului – sa nu fie taiat.
Perioada de timp care a trecut de la taiere
Chiar daca putini comercianti vor recunoaste cu adevarat perioada de timp care a trecut de la taierea bradului, poti sa faci o presupunere corecta de unul singur. Pentru asta, uita-te dupa:
- Modul in care arata acele – un brad proaspat taiat are ace luminoase si stralucitoare si nu unele maronii sau uscate;
- Numarul de ace care se desprind la scuturare – inainte sa il achizitionezi, incearca sa scuturi o ramura si sa vezi daca si cate ace cad. Asa cum este de asteptat, acele unui brad proaspat taiat nu vor cadea deloc usor.
Alegerea celui mai bun brad pentru Craciunul acesta te va ajuta sa te bucuri de cea mai frumoasa sarbatoare a anului. Nu uita sa il pozitionezi departe de calorifer sau de orice alta sursa de caldura, pentru a-l putea mentine in casa o perioada mai lunga.
Articol actualizat pe 06/12/2024
Lasă un răspuns