Majoritatea oamenilor care locuiesc la țară au una sau mai multe podgorii lângă casă, ceea ce le permite să culeagă strugurii și să-i facă vin, provenit din producția proprie. În acest fel, se vor putea bucura de întregul proces de obținere și păstrare a vinului, dar și de degustare după terminarea procesului de fermentație. Primul pas spre obținerea vinului de calitate este zdrobirea strugurilor. În trecut, oamenii dansau desculți pe struguri pentru a-i zdrobi. În zilele noastre, însă, procesul a devenit mai civilizat deoarece astăzi, pentru crearea vinului se foloseste un zdrobitor de struguri cu desciorchinator.
Cuprins articol
Cel mai bun zdrobitor struguri – TOP 8 modele
1. Zdrobitor struguri cu tambur Evotools
- Cuva mare 22 l
- Zdrobire cu role
- Acționare manuală
Zdrobitorul struguri cu tambur Evotools, 22l este conceput pentru zdrobirea strugurilor și formarea unui must pentru distilarea ulterioară a vinului. Acest dispozitiv este folosit pentru prelucrarea strugurilor atât în gospodărie, cât și în podgorii de dimensiuni mici.
Zdrobitorul are un design relativ simplu, dar eficient. Acest dispozitiv constă dintr-un buncăr confecționat din oțel vopsit în câmp electrostatic în care se pun strugurii ce urmează a fi procesați, iar în partea de jos se află două role paralele, care sunt acționate prin rotirea manuală a manetei.
După recoltare, strugurii trebuie prelucrați cât mai curând posibil. Fructele sunt turnate în buncărul cu capacitatea de 22 l, iar rolele de șlefuit sunt situate la adâncime. Atunci când strugurii cad între role, fructele sunt zdrobite, iar resturile rămân intacte. La rotirea manuală a manetei, rolele încep să se miște. Sistemul de angrenaje este proiectat astfel încât atunci când este pornit, rolele să se rotească în direcții diferite. Strugurii care cad între ele sunt zdrobiți, eliberând pulpa cu suc, iar prin rotirea rolelor o împinge în rezervor.
2. Zdrobitor manual Evotools
- Cuvă 15 l
- Acționare manual
- Material cuvă și cuțite oțel inoxidabil
- Role din plastic.
Zdrobitorul manual pentru fructe Evotools, otel inox, 15 l este utilizat pe scară largă pentru producția acasă sau în volume mici de producția podgoriile de mici dimensiuni. Dispozitivul este acționat manual prin rotirea manetei, care pornește mecanismul, iar prin zdrobire, este eliberat mustul. Cât de repede vor fi procesați strugurii cu un astfel de zdrobitor depinde de efortul utilizatorului, precum și de viteza de încărcare a buncărului. Totuși dispozitivul oferă o productivitate mare, de circa 100 l/h.
Zdrobitorul manual pentru fructe Evotools, otel inox, 15 l are o cuvă și cuțite fabricate din oțel inoxidabil. Cadrul dispozitivului este realizat din metal vopsit în câmp electrostatic. Rolele dispozitivului sunt realizate din plastic dur. Zdrobitorul manual are o capacitate de 15 l, ceea ce permite o acționare ușoară a manetei.
3. Zdrobitor manual pentru struguri
- Zdrobitor cu acțiune manuală
- Masa 10,4 kg
- Material metal vopsit în albastru.
Principiul de funcționare se bazează pe umplerea buncărului cu struguri și punerea în mișcare a arborilor de lucru, care sub forța compresiunii presează pielea și pulpa, separând sucul. Produsul procesat merge în compartimentul de colectare a mustului. Acționarea care provoacă mișcarea elementelor de zdrobire este manuală. Arborele dispozitivului se mișcă în direcția opusă. O caracteristică a designului este golul care este lăsat în special între arborii de lucru. Acest lucru permite ca strugurii să fie zdrobiți fără a zdrobi sâmburii. Semințele deteriorate afectează negativ gustul mustului și, ulterior, adaugă vinului amărăciune.
Produsul este realizat din metal vopsit în câmp electrostatic. Cuva dispozitivului cu acționare manuală permite procesarea unei mase de 10,4 kg.
4. Zdrobitor manual Evotools
- Capacitate cuvă 30 l
- Acţiune manuală
- Angrenaje din plastic.
- Zdrobitor struguri cu desciorchinator
Zdrobitorul manual pentru struguri Evotools, este confecționat din tablă de otel inoxidabil și are o capacitate a cuvei de 30 l. Elementele active și angrenajul dispozitivului sunt realizate din plastic. Cadrul dispozitivului este realizat din metal vopsit. Principiul de funcționare al zdrobitorului de la producătorul Evotools este acțiunea manuală a manetei. Particularitatea echipamentului este prezența unor elemente active și a unui angrenaj din plastic, care este un tip de cilindru cu aranjament orizontal. Designul cilindrului ajută la separarea mustului de coajă, semințe și ciorchine, în timpul procesului de zdrobire. Așadar este un zdrobitor struguri cu desciorchinator.
5. Zdrobitor struguri electric Alpin Profi
- Acțiune electrică
- Motor 1800 W
- Productivitate 540 kg/h.
- Zdrobitor struguri cu desciorchinator
Zdrobitorul struguri electric cu desciorchinator Alpin Profi vine cu un motor de 1800 wați care este inclus în pachet. Acest lucru reprezintă un avantaj, deoarece nu trebuie să cumperi motorul separat. Cu acest dispozitiv vei termina lucrul rapid, deoarece are o capacitate de zdrobire de până la 540 kg de struguri pe oră. Zdrobitorul struguri electric Alpin Profi este conceput pentru a separa strugurii de ciorchine cu zdrobirea în continuare a materiilor prime. Construcția dispozitivului include un motor electric de 1800W cu 1400 r/min si 280 r/min la tambur.
Pentru a nu influența calitatea vinului, tamburul a fost realizat din material neferos, mai exact din plastic, iar zdrobitorul în sine a fost realizat din metal vopsit în camp electrostatic. Acționarea electrică ușurează munca gospodarului.
6. Zdrobitor struguri Elefant HGP-50
- Acţiune manuală
- Capacitate mare 35 litri
- Material tablă vopsită antirugină
- Role poliamidă de uz alimentar
- Ușor de manevrat.
Zdrobitorul struguri manual Elefant HGP-50 este conceput pentru zdrobirea strugurilor în gospodărie dar și în podgoriile mici. Zdrobește strugurii pentru eliminarea pulpei pentru vinificare. Dispozitivul poate fi instalat pe o masă sau suprafață plană. Mânerul din metal se rotește ușor, permițând zdrobirea strugurilor fără efort. Distanța dintre rulouri este reglabilă, astfel încât la zdrobirea strugurilor, semințele rămân intacte.
După zdrobirea strugurilor, zdrobitorul struguri manual Elefant HGP-50 este ușor de spălat, iar dimensiunea sa compactă și greutatea redusă îi permit să fie mutat pentru lucru sau pentru depozitare.
Zdrobitorul struguri manual Elefant HGP-50 este confecționat din tablă vopsită antirugină, iar rolele sunt confecționate din poliamidă de uz alimentar. Capacitatea dispozitivului este de 35 litri, ceea ce înseamnă că poți zdrobi o cantitate de 15 kg de struguri la o singură acțiune.
7. Zdrobitor struguri electric Campion
- Productivitate mare 540 kg/h
- Putere motor 2500 W
- Cuvă 20 l
- Bobină 100% din cupru.
La utilizarea Zdrobitorului struguri electric Campion UralMash, procesul de obținere a mustului are loc cu ajutorul unui tambur realizat din material neferos, pentru a nu afecta gustul vinului. Când se mișcă, ciorchinii sunt împinși afară, iar pulpa intră într-un compartiment special. Productivitatea acestui dispozitiv este de 540 kg pe oră, ceea ce îl face util nu numai pentru gospodării, ci și pentru podgorii de dimensiuni medii.
Zdrobitorul struguri electric Campion UralMash, vine cu un motor de 2500 W, care este inclus în pachet. Cu acest dispozitiv electric vei obține pulpă de înaltă calitate fără impurități străine, într-un timp scurt. Economiile sunt semnificative și acest lucru se poate vedea în timp, deoarece economisește timpul și efortul. De asemenea, datorită productivității sale, timpul de acțiune este scurt, ceea ce înseamnă că nu va consuma multă energie electrică. Zdrobitorul de struguri electric este simplu și fiabil în utilizare, cu posibilitatea de utilizare pe termen lung. De asemenea, pierderile de pulpă sunt mici, iar semințele nu sunt zdrobite. Astfel, calitatea vinului va fi excelentă.
8. Zdrobitor struguri cu tamburi Aluminiu
- Productivitate mare 400 kg/h
- Tamburi din aluminiu
- Baza și cuvă din oțel durabil.
Zdrobitor struguri cu tamburi Aluminiu, EuroTehno deși este un dispozitiv cu acționarea manual a mânerului, oferă totuși o productivitate mare de 400 kg de struguri într-o oră, dimensiunea buncărului fiind 460×470 mm. Vinificația este un proces frumos, dar complex, care începe cu cultivarea strugurilor și se termină cu fabricarea unei băuturi excelente. Una dintre etapele intermediare în prelucrarea culturii este zdrobirea strugurilor. Inițial, acest lucru se făcea manual, mai precis prin zdrobirea cu picioarele, apoi s-a inventat primul dispozitiv mecanic, care de-a lungul secolelor a suferit o serie de îmbunătățiri. Astfel, a luat ființă Zdrobitorul de struguri cu tamburi Aluminiu, EuroTehno.
Zdrobitorul struguri cu tamburi Aluminiu, EuroTehno este realizat cu role din aluminiu, cu lungimea de 22 cm. Dispozitivul este realizat din oțel durabil cu o bază robustă și mâner din lemn, ceea ce îl face ușor de acționat.
Cel mai bun zdrobitor de struguri – Sinteză produse
Imagine | Produs | Preț |
---|---|---|
![]() | Zdrobitor struguri cu tambur Evotools | VEZI PREȚ |
![]() | Zdrobitor manual pentru fructe Evotools, otel inox, 15 l | VEZI PREȚ |
![]() | Zdrobitor manual pentru struguri, albastru, 80 x 35,5 x 12 cm | VEZI PREȚ |
![]() | Zdrobitor manual pentru struguri Evotools, tabla de otel inox, 30 l | VEZI PREȚ |
![]() | Zdrobitor struguri electric Alpin Profi, 540Kg/Ora, motor 1800W inclus | VEZI PREȚ |
![]() | Zdrobitor struguri manual Elefant HGP-50, cuva 35 litri | VEZI PREȚ |
![]() | Zdrobitor struguri electric Campion UralMash, 540Kg/Ora, motor 2500W inclus | VEZI PREȚ |
![]() | Zdrobitor struguri cu tamburi Aluminiu, EuroTehno 400Kg/Ora | VEZI PREȚ |
De ce să alegi un zdrobitor de struguri?
Un zdrobitor de struguri te poate ajuta să obții vin de calitate acasă. Asta înseamnă că le vei putea oferi prietenilor tăi o sticlă de vin de casă, data viitoare când îi vei vizita.
De asemenea, dacă vinul se dovedește a fi bun, îl poți vinde, mai ales dacă producția ta nu este compromisă de soluțiile chimice. Un zdrobitor de struguri cu desciorchinator te poate ajuta să procesezi strugurii în forma necesară pentru a începe procesul de fermentație și pentru a obține sucul de struguri sub formă de must.
Cum să alegi un zdrobitor de struguri?
Ce tip de zdrobitor de struguri este mai potrivit pentru tine? Ce dimensiune să alegi? Ai nevoie de accesorii și caracteristici speciale? Care sunt detaliile care nu se pot vedea?
Pentru a face o alegere pe care nu o vei regreta, ia în considerare următoarele criterii importante:
Zdrobitor de struguri – Tipuri
Zdrobitor de struguri clasic
Acestea sunt cele pe care le vei găsi cel mai des. Majoritatea sunt modele realizate manual. Practic, la folosirea unui astfel de dispozitiv, vei pune strugurii în baia zdrobitorului și aceștia vor fi zdrobiți de două role zimțate care se rotesc în direcții opuse. În cazul dispozitivelor clasice, strugurii zdrobiți vor cădea în colector cu ciucuri cu tot, ceea ce afectează calitatea vinului rezultat. Va fi mai sărac în alcool și culoarea va fi mai puțin vizibilă. În plus, unele substanțe chimice nedorite pot pătrunde în vin din cauza utilizării pesticidelor.
Zdrobitor struguri cu decojire
Un astfel de dispozitiv poate zdrobi și strugurii separat de ciucuri. Funcționează cu ajutorul unei site, care împiedică trecerea strugurilor zdrobiți în vasul de colectare. În general, dacă vrei să vinzi vin, ai nevoie de un astfel de aparat, chiar dacă este mai scump decât varianta clasică. Astfel vei obține o băutură foarte aromată, cu o culoare intensă și o concentrație adecvată de alcool. Desigur, cu cât aparatul este mai bun, cu atât vei plăti mai mult, însă prețul va putea fi amortizat ulterior dacă te decizi să vinzi vinul.
Pe piață vei găsi modele de zdrobitoare de struguri manuale sau electrice.
Zdrobitor struguri manual
Zdrobitorul de struguri manual este cea mai ieftină opțiune de pe piață. De obicei, rezervorul său este mai mic decât rezervorul unui model electric, deoarece este destinat unei gospodării care nu are un nivel ridicat de struguri pentru prelucrare. Modul de acțiune se realizează prin rotirea pârghiei, care activează rotația rolelor ce vor zdrobi strugurii. Motivul pentru care cantitatea de struguri nu ar trebui să fie mare, este că rotirea pârghiei poate fi o muncă obositoare, chiar dificilă atunci când adăugi cantități mari de struguri în vană.
Desigur, vei ieși mai profitabil în acest sens, deoarece nu produce consum de energie electrică. Însă, este nefavorabil în ceea ce privește efortul pe care va trebui să-l depui și cu atât mai mult timp vei avea de investit în această operațiune.
Zdrobitor struguri electric
Mai multe variații rapide pentru a zdrobi o cantitate mai mare de struguri, înseamnă folosirea unui zdrobitor electric de struguri. Odată conectat la o sursă de alimentare, acesta va începe să rotească rolele de zdrobire în sine. Acest lucru îți va reduce participarea până când cuva se umple cu struguri. Timpul de procesare va fi redus semnificativ, deoarece electricitatea nu are nevoie de pauze pentru a se recupera. Dacă ai mai multe podgorii sau tipuri de vii, atunci fără îndoială ai nevoie de un zdrobitor de struguri . Deși prețul de achiziție poate fi mai mare decât în cazul unui aparat de mână, iar tu va trebui să suporţi costurile ulterioare ale energiei electrice consumate, investiția merită atunci când cantitatea de struguri este semnificativă. Din nou, dacă te hotărăști să vinzi vin, îți vei amortiza investiția mai repede decât crezi.
Model casnic sau industrial?
Odată ce ai decis în ce categorie te încadrezi, iată opțiunile tale:
Zdrobitoare de struguri de uz casnic
Au dimensiuni mai mici și rezistență scăzută. Pot procesa mai multe tone de struguri și sunt recomandate gospodăriilor mici care produc vin pentru consum propriu. Sunt mult mai ieftine decât modelele industrial care sunt nepractice din punct de vedere financiar, pentru utilizarea de bază. În plus, modelele de casă, chiar și electrice, au un consum minim de energie care nu va deranja consumatorul.
Zdrobitor de struguri podgorii
Odată ce strugurii sunt gata pentru a fi culeși, trebuie să acționezi rapid dacă dorești să obții vin de calitate. Un zdrobitor de struguri mic, pentru uz casnic, nu este suficient atunci când ai o vie mai mare și trebuie să zdrobești o cantitate foarte mare de struguri. Nu numai că dispozitivul nu poate rezista la nivelul de muncă necesar, ci va dura și mult mai mult decât ți-ai dori. De aceea ar trebui să cauți de la început modele industriale. Au o dimensiune și o greutate mai mare, precum și un indice de putere mare, care îți permite să zdrobești o cantitate mare de struguri într-un timp scurt. Există și modele medii. De exemplu, poți cumpăra un zdrobitor de struguri semi-profesional care are puterea de a zdrobi până la 4 tone de struguri pe oră.
Material
Materialul din care este realizat zdrobitorul de struguri este deosebit de important. Deoarece toți strugurii vor intra în contact cu acest material, calitatea vinului poate fi influențată de caracteristicile acestuia. De asemenea, durabilitatea dispozitivului depinde foarte mult de materialul din care este fabricat. Zdrobitoarele de struguri din lemn au fost folosite în trecut. Astăzi, toate modelele sunt fabricate din oțel.
Zdrobitoare struguri din oțel vopsit
Sunt cele mai ieftine modele, realizate din otel și vopsite cu colorant alimentar. Vopseaua nu conține substanțe toxice pe care strugurii le-ar putea absorbi. Cu toate acestea, durabilitatea dispozitivului nu este foarte mare. În timp, acidul din struguri va distruge vopseaua, lăsând oțelul dedesubt, ceea ce va duce la rugină. Odată ce rugineşte, calitatea vinului va fi compromisă și s-ar putea să găsești perforații în cuva aparatului de la sezon la sezon.
Zdrobitoare struguri din oțel și oțel inoxidabil
În cazul acestor aparate, cuva în care vei așeza strugurii, precum și componentele decojitorului vor fi din otel inoxidabil. Practic, toate părțile care vin în contact cu strugurii vor fi din oțel inoxidabil. Doar corpul principal al zdrobitorului va fi realizat din oțel vopsit. Acest lucru face dispozitivul mai ușor de curățat și întreținut, astfel încât durabilitatea sa va fi mai mare.
Oțelul inoxidabil este cel mai bun material pentru un zdrobitor de struguri. Un dispozitiv care este realizat în întregime din acest material, te va costa puțin mai mult, dar durabilitatea le depășește pe toate celelalte. De asemenea, este mai durabil și mai ușor de curățat și întreținut. Cel mai adesea vei găsi aceste opțiuni în cazul modelelor motorizate, întrucât costurile de producție sunt mai mari. Celelalte două opțiuni le vei găsi atât în versiunea motorizată, cât și în cea mecanică.
Dimensiuni
Dacă gura cuvei nu este suficient de mare pentru a închide întregul conținut, va trebui să torni strugurii din sac în găleată și apoi în cuvă. Acest lucru va crește atât timpul de lucru, cât și eforturile. Recomandarea experților este să alegi o cuvă care să aibă un diametru de minim 40 cm. De asemenea, cu cât este mai adânc, cu atât mai bine. Dacă vorbim despre mărime, trebuie să iei în considerare depozitarea zdrobitorului pe timp de iarnă. Daca este foarte mare, îți va fi mai greu să găsești un loc potrivit pentru a-l proteja în timpul sezonului în care nu ai nevoie de el.
Controlabilitate
Este foarte important să iei în considerare cât de dificil sau de ușor îți va fi să ridici și să plasezi zdrobitorul deasupra colectorului. În acest sens, ar trebui să fii atent ca dispozitivul să fie echipat cu două grile paralele situate la baza acestuia. Acest lucru te va ajuta să-l ridici mai ușor și să-l pui unde dorești. Ele vor acționa și ca un punct de echilibru atunci când mașina este plasată pe gura vasului de colectare. De asemenea, reține că un zdrobitor de struguri mai ușor va fi mai ușor de lucrat.
Ce accesorii ar trebui să includă cele mai bune zdrobitoare de struguri?
- Sistem de reglare a distanței de rulare. Semințele au un gust amar și prin urmare, numai boabele trebuie zdrobite, nu și semințele.
- Lama spiralată. Acționează ca ghid de fructe pentru rolele de zdrobire. Astfel nu va trebui să împingi strugurii în timp ce lucrezi cu pârghia de pe dispozitiv.
- Role de cuțit. Există role zimțate sau role cu părți ascuțite. Cele cu cuțite fac treaba mai rapid și mai eficient, făcând mașina potrivită pentru alte tipuri de fructe, precum merele.
Este recomandabil să cumperi online cel mai bun zdrobitor de fructe cu desciorchinator. Astfel vei putea găsi rapid modelul potrivit pentru tine, fără a fi nevoie să pierzi o zi sau poate chiar mai mult să cauți unul în magazinele fizice.
Întrebări și răspunsuri
Răspuns: Pentru a face acest lucru, trebuie să cumperi un zdrobitor cu un nou design. Folosirea unui zdrobitor realizat pe baza de tije de oțel va zdrobi ușor și eficient strugurii fără a măcina seminţele.
Răspuns: Pentru a zdrobi strugurii fără a măcina semințele, toarnă o cantitate de struguri într-o găleată și bate cu un mai. În 2-3 minute vei obține un terci finit. Utilizarea acestei metode de zdrobire a strugurilor este convenabilă, deoarece după zdrobire, poți îndepărta cu ușurință semințele, ciorchinii și cojile.
Răspuns: Din punct de vedere structural, zdrobitoarele cu și fără separator nu diferă semnificativ, cu excepția faptului că nu există creste și funcția de separare a fructelor de pieliță. Procesul de prelucrare a strugurilor este mai lent datorită faptului că materiile prime necesită o pregătire prealabilă – separarea strugurilor de partea tulpinii. Cu toate avantajele zdrobitorului cu pieptene, merită să ții cont de faptul că la fabricarea vinului din soiurile Muscat nu se folosesc zdrobitoare echipate cu piepteni.
Lasă un răspuns