Scara din beton este o investiție foarte rezonabilă: este stabilă, durabilă și nu are nevoie niciodată de renovare, indiferent de durata vieții unei case. În fiecare an, tendințele interioare se schimbă și surprind cu soluții noi îndrăznețe: scări din marmură combinate cu balustrade din fier forjat, texturi interesante, modele și combinații de culori extravagante. Acestea sunt soluții non-standard care, la fel ca toate conceptele interioare, trebuie să fie relevante. Dacă ai decis să construiești scări interioare de beton(vezi cum alegi cea mai bună betonieră), probabil cauți modele actualizate în 2021.
Cele mai confortabile și mai sigure scări interioare de beton pentru case private, sunt scările stabile și monumentale. O scară interioară din beton dreaptă poate fi din două sau trei secțiuni, cu o platformă între ele. Pentru clădirile spațioase, scările cu stâlpi sunt cele mai potrivite, deoarece oferă un sentiment de soliditate și fundamentalitate. Dacă dorești să adaugi o atmosferă de ușurință, atunci ar trebui să te lipsești de detalii. Panta ideală de urcare este de 45 de grade. Luând în considerare biomecanica mișcării, numărul de pași se efectuează de la trei la cincisprezece. Dacă înălțimea plafoanelor nu permite menținerea în această limită, se fac două sau chiar trei secțiuni de scări.
Cuprins articol
Scări interioare de beton – Drepte
- Este obișnuit să faci un număr impar de pași;
- Cea mai convenabilă lățime a treptelor este de 25 cm, dar rata admisibilă poate varia de la 22 la 30 cm;
- Înălțimea medie trebuie să fie de 15-20 cm;
- Balustradele sunt așezate la o înălțime de 90 până la 120 cm de la suprafața treptelor;
- Scările de acasă nu trebuie să aibă o lățime mai mică de 0,8 m.
Impecabilitatea și perfecțiunea albului, pot fi subliniate cu elementele naturale din lemn. Tendința la modă și atracția în același timp, sunt formele geometrice.
Scări interioare din beton – Spirală
O scară interioară de beton în spirală, cu balustrade ajurate oferă un farmec aparte de romantism și o atmosferă fabuloasă. Astfel de modele sunt ideale pentru holuri mici, dar nu sunt deloc recomandate pentru persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilități și copii mici. Datorită formei lor elegante, scările în spirală devin un element important al designului interior. Arată modern și acceptă cu ușurință o varietate de soluții de stil. Combinația cu alte materiale nu numai că va completa interiorul, ci va deveni și o parte integrantă a designului interior.
Având în vedere fotografiile proiectelor de case private, scara de beton în spirală care leagă etajele clădirii atrage întotdeauna atenția. Designul conferă confort și exclusivitate deosebite. Treptele în spirală nu sunt doar un mijloc de a ajunge la etajele superioare, ci și o dominantă arhitecturală, parte a conceptului interior. Scările de beton în spirală pot fi instalate în locuri în care anterior scara nu era destinată, de exemplu, să coboare în subsol sau să urce la etajul mansardei. Atunci când alegi o scară în spirală, ia în considerare:
- locul de instalare;
- înălțimea plafoanelor;
- diametrul;
- construcție (formă);
- practicitate, calitatea materialelor.
Scări interioare de beton – Monolitice
Scările monolitice de beton sunt o soluție practică pentru casele private, indiferent de conceptul interior ales. Structurile arhitecturale sunt puternice, durabile și frumoase.
Scări de beton monolitice – Avantaje
- Practicitate și siguranță absolută. Betonul nu este sensibil la dăunători, putrezire și nu arde, iar baza poate rezista la orice sarcină.
- Ușor de îngrijit. Pentru a elimina defectele, este suficientă o simplă reparație cosmetică.
- Durată de viață lungă. Betonul este un material aproape atemporal.
- Capacitatea de a crea diverse opțiuni de design. Folosind betonul, se pot crea structuri în spirală, curbate, în marș, în formă de L, în formă de U.
- Caracter silențios. Chiar dacă finisajul se deteriorează, treptele nu vor scârțâi nici după mulți ani.
- O gamă largă de finisaje și decorațiuni.
- Pentru decor, poți alege orice material – lemn, țiglă, granit, mozaic, piatră, forjare. Când folosiți marmură, materiale alunecoase, treptele sunt acoperite cu covor, acoperire din cauciuc.
Opțiuni material de finisare
Ar trebui să fii atent la procesul de finisare a scărilor de beton. Atunci când alegi scări din beton, nu trebuie să fie doar de beton. Le poți oferi aspectul dorit prin finisarea treptelor și cu gresie, plăci din lemn, aluminiu, ceramică sau piatră sau chiar mochetă. Betonul arhitectural oferă, de asemenea, multe opțiuni pentru finisare.
Există două cerințe principale pentru scări interioare, inclusiv pentru cele din beton:
- mișcare sigură;
- aspect prezentabil.
Printre opțiunile de finisare, există materiale diferite ca structură: durabile, solide și sigure. Dar toate sunt unite de cele două cerințe de mai sus. Iată o listă cu cele mai populare opțiuni care sunt utilizate pentru a crea designul treptelor scărilor de beton:
- Laminat. Este permis doar materialul de înaltă calitate (clasele 33 și 34) cu o bună rezistență la uzură. Diferă printr-o varietate de texturi și nuanțe.
- Acoperire de plută. Izolație termică și fonică crescută, rezistență bună la uzură. Materialul este 100% ecologic.
- Mocheta. La fel ca pluta, are proprietăți ridicate de izolare fonică. Suprafața este moale și plăcută, mai ales atunci când mergi desculț.
- Gresie ceramică și gresie porțelanată. Trebuie doar să alegi modele de pardoseală. Există o selecție largă de dimensiuni și modele.
- Clincher. Acestea sunt produse gata făcute, speciale pentru treptele scărilor din beton, și sunt fabricate din lut ars. Sunt potrivite nu numai pentru scări interioare, ci și pentru scări exterioare.
- Piatră. Material tradițional pentru finisarea scărilor din beton. Oferă un aspect prezentabil. Pentru placare se folosesc tipuri de piatră naturală și artificială.
O scară din beton transmite un anumit stil de viață, gust și caracteristici ale proprietarului său. Nimic nu decorează o casă, ca o scară de beton proiectată și instalată corespunzător în spațiu. Construcția este la scară largă și complexă pentru a fi neobservată, iar instalarea lor este asemănătoare cu arta.
Întrebări frecvente
Răspuns: Ar trebui să tragi 2 pereți dedesubt sau stâlpi metalici, care ar funcționa ca o scară din beton. Se obișnuiește că părțile scărilor din beton să fie turnate în afara șantierului și utilizate ca componente prefabricate în carcasă cu ajutorul unei macarale. Aceasta nu este o problemă cu o carcasă, deoarece acoperișul lipsește și o macara poate așeza ușor componentele de sus. Cu o casă terminată, ar trebui să luați scările grele din beton prin ușa din față. Asta ar trebui să se dovedească dificil, totuși.
Răspuns: Parchetul este unul dintre materialele de cea mai înaltă calitate – atât când vine vorba de pardoseli clasice, cât și de placarea scărilor din beton. Deoarece parchetul își desfășoară efectul printr-o suprafață deosebit de calitativă, în multe cazuri doar treptele orizontale sunt acoperite cu parchet.
Răspuns: Există diferite moduri de a-ți îmbrăca scările din beton:
Plăci din ceramică, piatra naturală, sticla etc.
Lemn masiv și panouri.
Materiale plastice (laminat de exemplu)
Covorașe de piatră (asemănătoare cu un covor de piatră, doar panouri prefabricate)
Covor de piatră.
Lasă un răspuns