Renovarile sau constructiile de la zero au nevoie de mesteri priceputi care folosesc, la randul lor, aparate speciale pentru activitatile pe care le intreprind. Multe dintre acestea sunt alese de profesionisti, care petrec mult timp pe diferite forumuri de profil si isi expun parerea in raport cu experientele avute. Activitatile de bricolaj din atelierul personal sau cele la nivel industrial necesita un ciocan rotopercutor la fel de mult cat au nevoie de cea mai buna rindea electrica. Aceasta din urma se dovedeste a fi o scula indispensabila mesterilor, care poate facilita finalizarea cu succes a activitatilor intreprinse. Am pregatit pentru tine un ghid cuprinzator de alegere a celei mai bune rindele electrice, fiind foarte atenti la preturile de pe piata.
Cuprins articol
Ce este o rindea electrica?
Activitatile intreprinse in domeniul tamplariei si cele orientate catre productia de mobila au nevoie de aparatura specializata. Din punct de vedere tehnic, o rindea electrica este dispozitivul special conceput pentru a lucra in lemn. Aceasta te ajuta sa obtii un strat uniform, neted si perfect pentru mediul pe care lucrezi.
Mai mult, o rindea electrica este necesara pentru slefuirea scandurilor, prelucrarea mobilei, precum si pentru repararea unor produse realizate eminamente din lemn. Spre deosebire de activitatea manuala, care necesita inclusiv mai mult timp pentru finalizare, rindeaua electrica finalizeaza totul intr-o maniera organizata si foarte curata.
Aparate recomandate de echipa practik.ro:
Nimic nu se compara cu achizitionarea si folosirea unui aparat care faciliteaza si ajuta la obtinerea unui strat uniform, cu atat mai mult cu cat materialul pe care lucrezi este lemnul. Stim cat de greu este sa faci alegerea cea mai buna, in special atunci cand esti pe fuga. De aceea, echipa practik.ro a pregatit pentru tine trei modele in urma unei analize amanunite a raportului calitate-pret:
1. Rindea electrica Bosch PHO 1500, 550 W, 19500 RPM, 82 mm
Esti in cautarea unui aparat de bricolaj ieftin pe care sa il integrezi in atelierul personal? Bosch pune la dispozitie o rindea electrica PHO ce poate lucra eficient pe lemn. Pe langa dispozitivul de blocare, aceasta are si functia de canale in V, alaturi de un buton multifunctional de ghidare si reglare. In plus, dispune de un maner ergonomic, alaturi de un sabot de protectie. In pachet vei descoperi si o cheie imbus, alaturi de un cutit de rindea reversibil cu carburi metalice. Puterea maxima este de 500 W, iar turatia de mers in gol atinge 19500 RPM.
2. Rindea Bosch Professional GHO 6500, 650 W, 16500 RPM, 280x158mm
Iti doresti un aparat profesional, pe care sa il folosesti in fiecare zi? Bosch vine cu cea mai buna rindea electrica profesionala, cu alimentare la retea. Aceasta dispune de un dispozitiv de ghidare, care poate fi folosit concomitent cu manerul ergonomic. Intreaga experienta este facilitata si de greutatea de doar 2.8 kg. In plus, aparatul are o putere de 650 W, alaturi de 16500 RPM.
3. Rindea electrica Makita KP0800, 620 W, 17.000 RPM, 82 mm latime lucru, canelura in V
Cele mai bune activitati de bricolaj sunt realizate folosind un aparat profesional. Rindeaua electrica Makita KP0800 se alimenteaza tot la retea, beneficiind de un maner ergonomic. Ori de cate ori vrei sa setezi adancimea de lucru, nu trebuie decat sa apesi butonul de reglare tip click. Aparatul dispune de o putere mare de 620 W, precum si de turatia de mers in gol de 17000 RPM. Este important sa amintim si de nivelul de zgomot care nu depaseste 100 dB, precum si greutatea lui, de doar 2.6 kg.
La ce sa fiu atent atunci cand aleg cea mai buna rindea electrica?
Specificatiile tehnice reprezinta cheia alegerii celui mai bun aparat de bricolaj. Acestea ofera o imagine clara cu privire la frecventa de utilizare, precum si la rezultatul pe care il poti astepta in urma utilizarii acesteia. De indata ce ai pus ochii pe un model anume de rindea electrica, analizeaza in detaliu si urmatoarele caracterstici:
Motorul pe care rindeaua electrica il are
La ora actuala, exista doua tipuri de rindele electrice in functie de motorul de care acestea dispun.
- Rindea electrica cu motor universal – este ultra-portabila, fiind insa recomandata doar pentru utilizare ocazionala. Acest aparat este perfect pentru a obtine un randament bun in lucrarile realizate in atelierele personale, de tip hobby sau semiprofesionale;
- Rindea electrica cu motor prin inductie – este recomandata pentru utilizarile frecvente, motiv pentru care se numara printre alegerile celor care lucreaza in industria de prelucrare a lemnului si cea de bricolaj. Aparatele de acest fel sunt mult mai robuste, beneficiind de o durabilitate crescuta. Au, de asemenea, o greutate crescuta si necesita mai mult spatiu pentru utilizare si depozitare. Sunt considerate rindele profesionale, purtand totodata numele de masini de rindeluit.
Cea mai buna rindea electrica – Tipul de alimentare
Este cu atat mai important, cu cat imparte rindelele electrice in modele portabile si mai putin portabile, respectiv:
- Rindea electrica cu alimentare la retea – are un motor cu putere superioara si poate fi folosita fara probleme in zonele in care exista o priza. Nu uita sa verifici cerintele de voltaj inainte de a conecta aparatul. La fiecare utilizare, este important sa iei in considerare modul de plasare al masinii de rindeluit, in asa fel incat sa fie destul de aproape de sursa de energie. Exista numeroase pareri furnizate de specialisti in domeniu care atrag atentia cu privire la folosirea prelungitoarelor. Acestea reduc valorile de energie furnizata, in functie de cat de mari sunt distantele;
- Rindea electrica cu acumulator – dispune de un motor mai mic, insa ofera mult mai multa mobilitate. Un aparat de acest fel va putea fi folosit indiferent de locatie si de existenta unei prize in zona. Si in aceasta situatie, este important sa fii atent la tipologia acumulatorului, precum si la tensiunea de alimentare. Pe variate forumuri, bateriile Li-Ion raman cele mai apreciate.
Cea mai buna rindea electrica – Utilitate
Inainte de a comanda un aparat de bricolaj, este intotdeauna necesar sa te gandesti la ce il vei folosi. Cunoasterea timpurie a acestui aspect te va ajuta sa te orientezi intocmai spre modelele necesare. Din perspectiva tehnica, fiecare rindea electrica este specializata pe un anumit procedeu, respectiv:
- Rindea electrica cu spectru larg de utilizare – se potriveste perfect in atelierele personale, intrucat poate fi folosita pentru o serie vasta de activitati;
- Rindea electrica pentru finisaje – se rezuma doar la finisaje, motiv pentru care este important sa stii ca nu va putea fi folosita pentru alte metode de eliminare a surplusului;
- Rindea electrica pentru colturi – face fata cu brio in activitatile de netezire a colturilor.
Fiecare activitate de bricolaj are nevoie de dispozitive specifice, care sa asigure cel mai bun rezultat. In ceea ce priveste netezirea si finisarea lemnului, cea mai buna rindea electrica te poate salva de la alte cateva ore bune de lucru. Nu uita sa o alegi pe cea compatibila cu activitatile pe care urmeaza sa le intreprinzi!
Articol actualizat pe 16/01/2025
Lasă un răspuns