Compania Rotakt a fost fondată în 1994 la Râmnicu Vâlcea, de către doi vâlceni. Momentan dispun de 6 puncte de lucru în Vâlcea (3 în Râmnicu Vâlcea, 2 în Drăgășani și unul în Horezu), dar și un punct de lucru pentru Service, care oferă o gamă larga de produse și servicii. Printre cele mai reprezentative produse din gama Rotakt se număra motocultoarele marca ROTAKT, produse de o foarte bună calitate și cu un grad ridicat de performanță.
Cuprins articol
Cele mai bune motocultoare Rotakt
1. Păreri motocultor profesional Rotakt, RO15R
- Management convenabil;
- Putere mare 15 cp;
- Ghidon reglabil în înălțime și lateral;
- Fiecare detaliu a fost bine gândit.
Motocultorul profesional Rotakt RO15R este echipat cu un motor termic pe benzină în patru timpi cu o putere de 15 CP. Motorul este protejat de supraîncălzire printr-un sistem de răcire forțat cu aer. Motorul este deplasat în fața dispozitivului și este protejat de jos de o placă de oțel. Volumul rezervorului de combustibil este de 5,4 litri. Calitatea profesională a utilajului corespunde tuturor standardelor europene.
Cutia de viteze are două viteze înainte și una înapoi. Motocultorul profesional Rotakt RO15R este echipat cu un blocaj diferenţial, care îi permite să se întoarcă într-un spaţiu limitat. Mânerele ergonomice sunt reglabile pe înălțime și pe direcții laterale, ceea ce îți permite să setezi poziția optimă atunci când lucrezi. Pentru o oprire de urgență a motocultorului, sunt prevăzute două pârghii: una oprește complet dispozitivul, iar cea de-a doua blochează invers atunci când se lucrează cu dispozitivul rotativ. Greutate motocultorului Rotakt este de 130 kg.
Atașamentele staționare sunt conectate la inelul de remorcare, iar echipamentul activ este conectat la arborele prizei de putere la o viteză maximă de 3600 rpm. Motocultorul profesional, Rotakt, RO15R folosește un număr mare de atașamente, precum plug de arat, plug de bilont, prășitoare etc. Motocultorul Rotakt a fost creat pentru munca în grădină. Lățimea de lucru este cuprinsă între 560 – 1350 de mm, frezele fiind detașabile și segmentabile. Adâncimea de lucru de 150 – 300 mm permite ca utilizarea motocultorului să se facă atât în grădină, la vița de vie, cât și la munca câmpului.
2. Păreri Set Motocultor Rotakt RO10R, motor 10 CP
- Motor de încredere în patru timpi de 10 cp;
- Reglarea lățimii de lucru;
- Tip freze pământ: 5 tronsoane cu 4 cuțite segmentabile;
- Calitate generală a construcției.
Desigur, prețul ridicat nu va permite acestui motocultor să devină un bestseller, dar, orice s-ar spune, acesta provine de la producătorul Rotakt cu un motor de 10 cp. Motorul vertical în patru timpi, cu alimentare pe benzină, ceea ce nu este rău pentru un motocultor ușor. Motorul este conectat la angrenajul melcat printr-un ambreiaj centrifugal. Frezele sunt montate pe arbore fie una, fie două secțiuni pe fiecare parte, respectiv lățimea de lucru este de 56 -135 cm, cu o adâncime de lucru de 30 cm. În muncă, motocultorul profesional se arată bine, dacă, desigur, ții cont de capacitățile și caracteristicile acestei clase profesionale.
Afânarea terenului de pe parcelă cu motoculorul Rotakt RO10R înseamnă că semănatul se va face corect, recolta va fi bună, îngrășămintele vor cădea la adâncimea dorită, iar rădăcinile buruienilor vor fi distruse. Alegerea motocultorului totuși, depinde în primul rând de duritatea solului din zona ta și de dimensiunea acestuia.
Motocultorul Rotakt RO10R, motor 10 CP autonom în funcționare, este potrivit pentru zone mari și medii. Avantajul lui uriaș este prezența unei transmisii cu lanț, care face posibilă conectarea atașamentelor. Pentru munca în grădină și la camp, motocultorul vine echipat cu 2 bidoane ulei motor AgroPro; 3 de ulei transmisie AgroPro; 2 roți de cauciuc 5.00‑12; un set doua freze segmentabile 25‑30 cm, 32 mm, 2+2+1; un suport fix pentru accesorii, o tijă reglabilă pentru adâncime, 2 x Manicot cu satelit Φ32 mm, lung. 280 mm. Modelul este echipat și cu o priză de putere, va trage și atașamente dinamice complexe, precum cositoare, semănători, pluguri de zăpadă, pompe de irigare etc.
3. Păreri motocultor profesional, Rotakt, RO 100S
- Motor în 4 timpi de 7 cp;
- Capacitate rezervor de 3,5 l;
- Cutie de viteze și grup conic cu cardan și planetare;
- Senzor de ulei;
- Înălțime de lucru ajustabilă.
Motocultorul profesional, Rotakt, RO 100S, 7 CP este proiectat pentru a slăbi terenul dur pe suprafețe mari, precum și pentru a lucra cu atașamente. Zona cea mai optimă pentru el este de 50 de acri, și poate face față cu ușurință, necesitând doar două realimentări. Acest motocultor nu numai că slăbește, ci și plantează și sapă rădăcini, taie, în funcție de atașamentul pe care îl atașezi.
Rotakt RO 100S este un utilaj greu de 100 de kilograme, care face față perfect atât muncii casnice, cât și profesionale, în special la pregătirea solului pentru însămânțare.
S-a dovedit bine, atât pe soluri nisipoase și cernoziomuri, cât și pe argilă virgină. Motorul este de la producător, fiabil si fara pretenţii, ca toate echipamentele Rotakt. Puterea motorului este de 7 CP, ceea ce este un indicator excelent pentru dispozitivele din clasa sa. Transmisie 2 viteze înainte și 1 înapoi. Lamele de oțel în formă de sabie cultivă solul bine la o adâncime suficientă – de la 15 la 30 cm. Reglarea are loc cu ajutorul unui brăzdar. Lățimea maximă a pasajului este de 560 x 1050 mm, ceea ce este productiv pentru suprafețe mari. Prin scoaterea lamelor laterale se obține o lățime de circa 80 cm. Utilizatorilor le place și că sunt incluse și roți pneumatice mari.
4. Păreri Motocultor Rotakt RO15R, 15 cp
- Putere motor de 15 cp;
- Lățime mare de lucru 1350 mm;
- 40 de lame;
- 2 freze.
Scopul principal al motocultorului Rotakt RO15R este cultivarea pământului și a solului. Funcționarea de înaltă calitate și eficientă în timp optim a motocultorului, este realizată de un motor cu treapta înainte, o cutie de viteze, un ambreiaj cu mai multe plăci în baie de ulei, o cutie de viteze, precum și o transmisie fără curele și lanțuri. Motorul de mare capacitate pe benzină de 15 cp, are un consum redus de combustibil, mânere cu posibilitatea de a regla unghiul și înălțimea înclinării, cadru puternic, transmisie prin trepte, filtru de aer îmbunătățit. Toate acestea reprezintă o garanție pentru funcționarea de foarte lungă durată a motocultorului în orice condiții de utilizare. Motocultor Rotakt RO15R poate executa atât lucrări ușoare, cât și complexe. De asemenea, cultivatorul este foarte ușor de operat.
Motocultorul pe benzină este un utilaj agricol multifuncțional extrem de eficient, care împreună cu dispozitivele atașate poate fi folosit în grădini și pe camp, pe tot parcursul anului. Îl poți folosi pentru arat, săpat, plivit, săpat cartofi. Un motor de 15 cai putere și cuplu mare îți permit să cultivi chiar și soluri grele și argiloase și să cultivi zone necultivate.
Motocultor Rotakt pe benzină
Autonomia acestei tehnici face posibilă munca în locuri îndepărtate de case. Echipamentul conține un motor cu ardere internă. Motocultorul pe benzină prezintă un interes deosebit pentru fermieri și proprietarii de parcele mari. Avantajul unui astfel de utilaj este puterea sa mare și durabilitatea. Gama include modele de diferite categorii de preț. Un motocultor Rotakt poate ara pe teren virgin și este dotat cu roți reglabile. Poți fi oarecum supărat de sunetul puternic și de greutatea mare. Deși greutatea la un moment dat, ar putea prezenta un oarecare avantaj. Consumul de combustibil și lubrifianți nu este foarte mare la motocultoarele de la producătorul Rotakt.
Putere motocultoare Rotakt
Ce promite achiziționarea unui motocultor Rotakt (vezi si modele de motocultoare Ruris), a cărui putere nu corespunde suprafeței pe care o ai de cultivat? un model cu o putere redusă, utilizat pentru o grădină mare este sortit defecțiunilor constante, iar acest lucru înseamnă costuri suplimentare; un model puternic cu mai multe paturi, cel mai probabil, nu se va justifica niciodată.
Puterea medie recomandată a motorului, ținând cont de suprafața terenului cultivat:
- o seră mică + câteva paturi cu legume – 1,5 cai sau 1 kW;
- o grădină tradițională cu zece acri – 4 cai sau 2,5 kW.
- câmp fermier – 7 CP sau 4,5 kW.
Cu cât tehnica este mai puternică, cu atât motocultorul Rotakt trebuie să fie mai puternic.
Lățimea benzii
Această caracteristică variază de la 18-105 cm. Fanii de paturi de flori ar trebui să acorde atenție unui model cu o lățime de lucru de 18-35 cm. Această tehnică va fi utilă pentru proprietarii de sere, mai multe paturi înguste. Pe o suprafață mai mare, un model cu o bandă de 70-100 de centimetri va deveni un asistent indispensabil.
Lățimea procesării
pentru motocultoare ultra uşoare – 25-30 cm;
- ușoare – 40-50 cm;
- mediu – 60-85 cm;
- grele – până la peste 1 metru.
Motocultoarele super ușoare se disting prin cea mai mare manevrabilitate, sunt convenabile să lucreze chiar și pe culoare înguste. Dar cultivatoarele medii pot lucra cu atașamente și, în consecință, pot fi folosite nu numai pentru lucrul în grădină și în seră, ci și în câmpul de cartofi.
Adâncimea de arat pentru un motocultor Rotakt
Valoarea caracteristică este de 11-35 cm. Motocultoarele Rotakt cu adâncime minimă de arat sunt folosite pentru cultivarea cepei, morcovilor, căpșunilor, pătrunjelului și roșiilor. Cartofii se plantează la o adâncime de 15-20 cm, iar pământul virgin este arat la o adâncime de 35 cm. Dacă locuiești ocazional la țară și adesea terenul este acoperit de buruieni, ar trebui să achiziţionezi un model puternic dar nu foarte scump.
Adâncimea procesării
- pentru motocultoare ultra uşoare – până la 10 cm;
- ușoare – până la 20 cm;
- pentru cele medii – 20 – 25 cm;
- pentru cele grele – aproximativ 30 cm.
Dacă ai nevoie să lucrezi un sol mai adânc, atunci ar trebui să alegi o unealtă mai puternică, cel puțin din gama modelelor medii.
Numărul de viteze
În gama de motocultoare Rotakt există echipamente cu 2 trepte de viteze înainte și una înapoi sau marșarier. Dacă vei alege un model care prezintă doar viteze înainte fără marșarier, vei munci din greu. Aceasta înseamnă muncă manuală, pe care doar grădinarii puternici și sănătoși și-o pot permite. Cu o adâncime nesemnificativă de pătrundere a tăietorilor în sol (11 cm), chiar și o femeie fragilă va face față unei astfel de sarcini. Astfel de modele sunt recomandate pentru utilizare în sere mici sau în paturi deschise.
Este ceva mai convenabil să operezi cu un motocultor Rotakt cu treptele înainte și înapoi. Nu este necesar să fie tras înapoi la capătul zonei tratate. Aceasta este o tehnică pentru o zonă împrejmuită, sere.
Dacă ai nevoie de echipamente manevrabile cu curățare ușoară a unităților de lucru, achiziționează cel mai bun motocultor cu două trepte înainte și două trepte înapoi. O astfel de achiziție va fi justificată pentru o grădină mare și un teren necultivat. Există modele cu patru trepte: trei înainte și una înapoi. Această tehnică este capabilă să are sol compactat la viteze mici, formând brazde de plantare la viteze medii.
Greutate motocultoare Rotakt
Valoarea acestei caracteristici este în intervalul 7 – 93 kg. Cu cât o tehnică are mai multe posibilități, cu atât este mai dificilă. Daca o femeie are grija de paturi, de sera i se potriveşte un model de aproximativ 10 kg. Un astfel de cultivator este, de asemenea, de interes pentru grădinarii mai în vârstă. O opțiune pentru un teren cu 15 acri este un model cu o greutate de 20 de kilograme, iar pentru terenuri agricole – echipamente de greutate mai mare. În acest din urmă caz, vorbim despre un cultivator profesionist.
Motocultoarele Rotakt pot fi împărțite în trei clase: de uz casnic, profesional și semi-profesional. În anumite privințe, această clasificare se bazează pe un indicator precum greutatea dispozitivului. După greutate, utilajele agricole pot fi împărțite în:
- super ușor (8-15 kg);
- uşor (15-25 kg);
- mediu (25-40 kg);
- greu – până la 130 kg.
Motocultoarele super ușoare sunt bune pentru femeile și persoanele în vârstă, care pot lucre cu ele fără dificultate. Cele grele sunt mai potrivite pentru specialiștii care se ocupă constant de cultivarea solului – fermieri sau lucrători de utilități publice. Dacă trebuie să cultivi o parcelă de 6 acri, atunci acordă atenție, de exemplu, unui model care cântărește doar 12 kg și are toate caracteristicile pozitive ale unui motocultor ultra-ușor.
Abilitatea de a utiliza atașamente
Pe motocultoare pot fi montate o varietate de structuri suplimentare – atașamente: o rariță reglabilă, un plug arat, plug cartofi, cultivator etc. Înainte de a cumpăra un motocultor, verifică ce echipament este posibil să utilizeze utilajul agricol. La motocultoarele grele, poți atașa echipamente suplimentare cu o sarcină de până la 300 kg.
Motor pe benzină
Motocultoarele cu motor pe benzină sunt mai zgomotoase și necesită combustibil special. Când folosești combustibil prost, uzura motorului crește. Pentru sarcini mai serioase decât doar aratul sau cultivarea pământului, vei avea nevoie de un motocultor Rotakt profesional. De remarcat, este faptul că alegerea unui motocultor este o sarcină mai dificilă, iar la alegerea lui ar trebui să ții seama de caracteristicile fiecărui model specific.
Motorul este cea mai scumpă parte a motocultorului. De el, pe lângă putere, depind direct toate caracteristicile tehnice. Și dacă motorul motocultorului electric este simplu și nu necesită întreținere sau reparații costisitoare, atunci cu motorul pe benzină, nu este atât de simplu, deoarece acesta trebuie curățat. Prin urmare, atunci când cumperi un motocultor pe benzină, acordă atenție producătorului Rotakt.
Motocultor Rotakt – Scopul aplicaţiei
Funcția principală a acestui utilaj agricol este prelucrarea uniformă și de înaltă calitate a solului. Pe lângă lucrările de terasament, motocultoarele Rotakt pot fi folosite pentru îngrijirea grădinii, gazonului, curățarea sezonieră a terenului de resturi, frunze căzute, zăpadă.
Prețul loial pentru motocultoare Rotakt, îți vă permite să cumperi utilajul agricol și accesoriile aferente pentru următoarele tipuri de lucrări:
- aratul solului. Pentru prelucrare se folosește un plug (modelele puternice sunt capabile să proceseze straturile superioare și să are pământul virgin);
- cultivare. În procesul de lucru, utilajul agricol amestecă straturile de sol, saturează solul cu oxigen;
- grăpare (distrugerea crustei de pe sol, restabilirea mișcării umidității, oxigen în stratul superior al solului);
- plantarea culturilor horticole;
- îngrijirea grădinii (unealta poate fi echipată cu o cositoare rotativă). Unitatea îndeplinește cu succes funcția de tăiere a ierbii și poate face față cu îndepărtarea buruienilor și a arbuștilor mici;
- curățarea zonei. Unitatea va ajuta în procesul de greblare a gunoiului într-o grămadă, nivelând locurile;
- munca de iarnă;
- transport de legume și fructe. Este posibil să atașezi remorci speciale de diferite capacități de transport.
Motocultoare Rotakt de peste 90 kg
Acesta este cel mai popular grup, conceput pentru parcele de 30-50 de acri. Include motocultoare Rotakt pe benzină. Nu există cultivatoare electrice în acest grup, deoarece nu au capacitatea de a face un astfel de volum de muncă. Motocultoarele grele sunt proiectate pentru arătura adâncă. Pot prelucra orice tip de sol, inclusiv sol virgin. Aproape toate atașamentele sunt potrivite pentru ele. Acele atașamente care necesită un arbore de priză de putere, pot funcționa numai la motocultoare.
Motocultoare pe benzină de mare putere (5-7 CP)
Avantajele unor astfel de unități sunt funcționalitatea și performanța. Au multă putere. Tolerează încărcăturile și lucrările pe termen lung pe suprafețe mari. Dispozitivele fac majoritatea lucrărilor agricole. Unele modele sunt capabile să transporte o remorcă încărcată. Dezavantajul este prețul ridicat. În plus, au dimensiuni și greutate mari. Cu un astfel de dispozitiv, nu se poate descurca oricine. Pentru a-ți ușura munca, alege modele cu opțiuni de confort. De exemplu, o blocare a diferențialului va facilita instalarea motocultorului de o sută de kilograme.
Motocultorul este o unitate cu două roți autopropulsată și este capabil să înlocuiască aproape toate echipamentele de grădină și de câmp. Motocultorul poate realiza o gamă largă de lucrări și anume:
- Pământ: arat, dealuri, scos rădăcini, grapă și altele.
- Îngrijirea gazonului atunci când este echipat cu o mașină de tuns iarba. La instalarea unui aerator, acesta străpunge solul dens, îmbogățind rădăcinile cu oxigen.
- Udare. Trebuie doar să cumperi accesorii – o pompă de apă.
- Îndepărtarea zăpezii. Se recomandă achiziționarea a două duze, o perie rotativă pentru zăpadă moale și o lamă sau lopată cu cuțite. Ea va putea grebla zăpada compactă până la 20 cm înălțime.
- Transport. Pentru această funcție, există un atașament suplimentar – o remorcă.
Lasă un răspuns