Sentimentul de ‘acasa’ este dat nu doar de atmosfera din casa, ci si de aspectul locuintei in care traim. Designul ales, culorile, cat si piesele de mobilier si stilul folosit in amenajarea casei reprezinta elementele de continut care caracterizeaza, cel mai bine, propriul nostru loc. Cu toate acestea, pana sa ajungem in acest punct, este ideal sa avem ce sa amenajam – respectiv, sa avem o locuinta. Alaturi de planul arhitectural al casei, stau materialele necesare si aparatele folosite in organizarea celor mai bune combinatii de ingrediente, pentru ca si casa noastra sa fie rezistenta si peste 100 de ani. Astfel, in cazul in care iti doresti sa descoperi cum alegi cea mai buna betoniera profesionala, ramai pe aproape si ia in calcul urmatoarele aspecte:
Cuprins articol
Ce este cea mai buna betoniera?
Din punct de vedere tehnic, o betoniera reprezinta un dispozitiv special conceput pentru preparearea diferitelor substante. In cadrul acestora, intra betoanele, tencuielile si mortarele. Oricand iti doresti sa ridici o casa, tine minte ca betoniera este materialul de baza. Cu toate acestea, in mod normal, aceasta este utilizata de un numar de persoane specializate, profesionalizate in directia data si instruite in domeniu. Astfel, se pot respecta toate instructiunile de utilizare, precum si cele care fac trimitere la protectia muncii.
La ce este utilizata o betoniera?
Prin simpla utilizare a unei betoniere, poti obtine cantitati net superioare de material, special concepute pentru a construi case, pentru a realiza sape sau pentru a ridica pereti si tavane, precum si plafoane. In anumite situatii, betonierele profesionale reusesc sa conduca la constructia de drumuri.
Cea mai buna betoniera – Tipuri
Intrucat plaja de utilizare a betonierelor este extrem de variata, numarul si modelele expuse pe piata sunt la fel de variate. In functie de scopul utilizarii, poti alege intre urmatoarele tipuri de betoniere de vanzare:
Aparat conventional
Poti renova propria locuinta sau sa construiesti o casa de la zero folosind o betoniera conventionala. Aceasta este special conceputa pentru a face fata nevoilor unei gospodarii, intrucat are dimensiuni mai reduse si un pret mult mai accesibil.
Betoniera profesionala
In cazul in care esti in cautarea unei betoniere potrivite pentru santierele de constructii, te poti indrepta spre o betoniera profesionala. Aceasta poate fi usor utilizata si in realizarea drumurilor sau a podurilor, precum si in transporturi. In plus, orice betoniera profesionala sustine un flux sporit de material, reusind sa faca fata unui randament ridicat. Pe scurt, este o investitie pe termen lung.
Aparat mobil
Fiind una dintre cele mai utile si usor de gestionat, o betoniera mobila este ideala pentru situatiile in care trebuie sa muti betoniera dintr-un loc in altul. Aceasta este prevazuta cu roti, ceea ce ofera o mai mare mobilitate si flexibilitate. Cu toate acestea, o betoniera mobila este ideala pentru santierele de dimensiuni relativ mici, intrucat capacitatea aferenta pentru realizarea materialelor este limitata.
Betoniera fixa
Din punct de vedere tehnic, o betoniera fixa este un echipament de dimeniuni mari, fiind utilizata pentru a realiza un volum mult mai mare de material. Cele mai multe dintre zonele in care aceasta poate fi intalnita sunt santierele mari de constructii, autostrazile, domeniul transporturilor sau drumurile.
Cea mai buna betoniera – Caracteristici de urmarit
In cazul in care esti in cautarea unei betoniere pentru casa ta sau pentru domenii industriale, poti alege una dintre betonierele ieftine expuse pe piata. Inainte de asta, insa, ia in calcul urmatoarele aspecte:
Capacitatea betonierei
Indiferent de domeniul de utilizare, o betoniera de calitate are anumite caracteristici care determina suprafata pe care se poate folosi (precum si cantitatea de material pe care aceasta o realizeaza). Astfel, in cazul unei betoniere cu un volum intre 120 si 250 de litri, te poti indrepta spre o betoniera conventionala. Toate aparatele care depasesc 400 de litri intra in categoria betonierelor utilizate in santiere si, deseori, pot ajunge chiar si la 1.000 de litri.
Tipul sursei de alimentare a betonierei
In functie de necesitatile tale reale, poti alege betoniera favorita, alimentata fie prin metoda electrica, fie cu diesel sau benzina.
Performanta betonierei
Chiar daca alegi o betoniera ieftina, aceasta este ideala daca reuseste sa mentina o performanta ridicata. Pentru a te asigura de acest lucru, ia in calcul aspectele tehnice din manualul de utilizare si verifica urmatoarele lucruri:
- Betoniera cu capacitate de pana la 100 litri – este ideala pentru a construi cladiri de dimensiuni reduse, precum sunt garajele sau chioscurile. Aparatul de acest tip este o betoniera ieftina, pe care o poti gasi chiar si la Dedeman sau Praktiker. In general, greutatea ei nu depaseste 20 kilograme;
- Betoniera cu capacitate de pana la 150 litri – poate sustine construirea unei locuinte ce are un singur etaj. Multe dintre betonierele de acest tip gasite pe piata au o capacitate de 130 kilograme si o greutate de 40 kilograme;
- Betoniera cu capacitate de pana la 300 litri – special conceputa pentru a sustine realizarea unei cladiri cu pana la trei etaje. Acest tip de betoniera are o greutate de 50 kilograme si se foloseste pe santiere mari;
- Betoniera cu capacitate peste 300 de litri – vine in ajutorarea celor care lucreaza in constructii. Acest tip de betoniera este special conceputa pentru echipele profesionale din domeniu, care realizeaza cladiri cu multe etaje si diferite tipuri de structuri. Greutatea unei singure betoniere poate depasi cu usurinta 160 kilograme. In plus, aceasta determina nivelul de performanta – cu cat numarul de kilograme este mai mare, cu atat performanta este mai puternica.
Unde gasesc cea mai buna betoniera de vanzare?
Varietatea mare de betoniere de vanzare a condus la o extindere a producatorilor si furnizorilor de astfel de aparate. De aceea, pe langa numarul mare de betoniere regasite in magazinele online, te poti orienta catre o betoniera de la Dedeman sau una de la Praktiker.
Cea mai buna betoniera profesionala – Recomandari
In ceea ce priveste oferta regasita in mediul online, noi, cei de la practik.ro, am identificat urmatoarele betoniere ca fiind cele mai bune in raport calitate-pret:
1. Pareri Betoniera profesionala Evotools, 800 W
Betoniera profesională Evotools, 800 W pune bazele celor mai bine construite etaje. Cuva de încărcare are un diametru de 37 cm și este realizată din fontă și oțel. Betoniera profesională Evotools, 800 W se foloseşte în timpul lucrărilor de reparații și finisare pentru prepararea cimentului, tencuielii si mortarului de beton pentru nevoile construcţiilor mici. Coroana din fontă funcționează relativ liniștit, fără a crea inconveniente în timpul funcționării. Prezența a două roți îți permite să transporți comod betoniera pe șantier. Roata convenabilă de răsturnare a tamburului permite livrarea betonului direct în zona de lucru în cantitate dozată. Motorul betonierei este acoperit cu o carcasă de protecție care previne contaminarea.
Avantaje
- Două roți pentru o mișcare ușoară pe șantier
- Prezența volanului simplifică răsturnarea și îți permite să reglezi unghiul de înclinare în timpul amestecării
- Motorul este echipat cu protecție fiabilă împotriva supraîncălzirii
Dezavantaje
Caracteristici tehnice Betoniera profesionala Evotools, 800 W
Clasa de protecție | IP44D |
Material cuvă | oțel |
Material coroană | fontă |
Viteza de lucru | 32 rpm |
Capacitate | 160 l |
2. Pareri Betoniera semi-profesională Steinhaus PRO-CM180, 850 W
Betoniera semi-profesională Steinhaus PRO-CM180, 850 W este concepută pentru utilizare în jurul casei și grădină pentru lucrări face beton și mortar. Designul convenabil cu roți și mâner oferă o mișcare convenabilă pe o suprafață simplă. Motorul electric puternic se află sub un capac din plastic, care împiedică pătrunderea prafului și murdăriei și contribuie la o durată mare de viață.
Avantaje
- Motor electric
- Roata de blocare
- Fixator de plăci
- Construcție cadru
- Roată din cauciuc și plastic
- Mâner din oțel
Dezavantaje
- Viteză mică de lucru
Caracteristici tehnice Betoniera semi-profesională Steinhaus PRO-CM180, 850 W
Clasa de protecție | IP44 |
Material cuvă | oțel |
Material coroană | fontă |
Viteza de lucru | 26 rpm |
Capacitate | 180 l |
3. Pareri Betoniera semi-profesională Alve 400180CH
Betoniera semi-profesională Alve 400180CH este un instrument de încredere, de înaltă calitate, de clasă profesională. Este destinat preparării amestecurilor de beton si a mortarelor de construcţii prin amestecarea lor mecanica. Nicio construcție nu este completă fără o betonieră. Este, într-adevăr, un asistent de neînlocuit și de încredere. Aparatul este alimentat de un motor electric de 800 W și de o rețea casnică de 220V. Este un model clasic, cu coroană. Capacitatea rezervorului este de 180 litri, iar volumul amestecului finit este de 135 litri. Designul modelului Alve 400180CH este realizat din piese de oțel, fontă și metal și are o marjă de siguranță. Datorită prezenței roților de transport, mutarea acesteia pe șantier nu este o sarcină dificilă. Betoniera semi-profesională Alve 400180CH are o fiabilitate ridicată, durată de viaţă îndelungată și o garanţie de calitate.
Avantaje
- Material mâner din oțel
- Coroană fiabilă din fontă
- Prepararea rapidă a amestecului
- Roata este echipată cu blocare
- Capacitatea de a lucra pe ambele părți
- Putere optimă a motorului pentru volumul rezervorului.
Dezavantaje
- Nu este specificată clasa de protecție.
Caracteristici tehnice Betoniera semi-profesională Alve 400180CH
Clasa de protecție | fără |
Material cuvă | oțel |
Material coroană | fontă |
Viteza de lucru | 26.6 rpm |
Capacitate | 180 l |
4. Pareri Betoniera Profesionala Almaz AZ-EC004, 1000 W, 160 L
Betoniera Profesională Almaz AZ-EC004, 1000 W, 160 L oferă un volum al tamburului de 160 l. Are roți dințate turnate, ceea ce o face foarte rezistentă la intemperii. Nu toate betonierele sunt rezistente la intemperii în această măsură. Betonierele pot fi utilizate în multe scopuri diferite. În gospodăriile particulare, betoniera poate fi folosită pentru proiecte de construcție mai mici, cum ar fi pereții grădinii sau terasele. Însă, betoniera Profesionala Almaz AZ-EC004, 1000 W, 160 L poate fi utilizată pe șantiere la construirea de clădiri, poduri, drumuri sau tuneluri.
Avantaje
- Roți din cauciuc
- Mâner din cauciuc
- Putere motor 1000 W
- Nivel de zgomot 97 dB
Dezavantaje
- Nivel mare de zgomot
Caracteristici tehnice Betoniera Profesionala Almaz AZ-EC004, 1000 W, 160 L
Clasa de protecție | IP44, II |
Material cuvă | oțel |
Material coroană | fontă |
Viteza de lucru | 28 rpm |
Capacitate | 160 l |
5. Review Betionera Limex 026165, 700 W, 165 l
Betionera Limex 026165, 700 W, 165 l te ajută la îmbinarea materialului confortabil, rapid și ușor. Betoniera Limex este un ajutor important pentru munca zilnică pe șantiere, construcția casei și grădinii. Siguranța este importantă, așa că betoniera Limex are un cadru robust din oțel, roți robuste și o placă pentru picior. Construcția robustă a bazei asigură că mixerul este 100% rezistent la înclinare. Betoniera este potrivită pentru amestecarea betonului, mortarului, șapei, tencuielii etc. Motorul de 650 W rotește tamburul complet de 165 l în mod fiabil și uniform. Datorită roților de transport, betoniera poate fi mutată cu ușurință în locul dorit.
Avantaje
- Amestecă rapid materialul de construcție
- Este suficient de puternică pentru a amesteca materialul
- Placa de bază paralel cu roțile
- Este alimentat de un motor
- Potrivit pentru proiecte de construcții mici și mijlocii
- Motor cu protecție la supraîncărcare.
Dezavantaje
- Preț mare
Betionera Limex 026165, 700 W, 165 l
Clasa de protecție | IP44 |
Capacitate | 165 l |
Putere motor | 700 W |
Nivel zgomot | 74 dB |
Tensiune de alimentare | 230 V |
6. Pareri Betoniera semi-profesională Bisonte BBY180, 800 W
Betoniera semi-profesională Bisonte BBY180, 800 W este proiectată pentru prepararea amestecurilor de beton pe șantiere și lucrări de finisare în construcția de case, cabane de vară, garaje, reparații de clădiri, producție de pavaj, plăci etc. Betoniera semi-profesională Bisonte BBY180, 800 W folosește sisteme de antrenare îmbunătățite cu rulmenți etanșați întăriți, o nouă curea cu nervuri și un motor electric care măresc semnificativ funcționarea fără probleme și durata de viață.
Avantaje
- Roți din cauciuc
- Mâner din oțel
- Putere motor 800 W
- Tensiune de alimentare 230 V.
Dezavantaje
- Clasa de protecție nu este specificată
Caracteristici tehnice Betoniera semi-profesională Bisonte BBY180, 800 W
Material cuvă | oțel |
Material coroană | fontă |
Viteza de lucru | 30 rpm |
Capacitate | 180 l |
Clasa de protecție | – |
7. Review Betoniera Temp HCM 650, 1250W
Betoniera Temp HCM 650, 1250W are o putere mare a motorului și este potrivită pentru volume mari de amestecuri de ciment, rapid și continuu, fără efort. Motorul este mai puternic și generează multă căldură și din acest motiv, motorul a fost dotat cu sistem de ventilație. Blocarea roții se face în intervalul 1-16 poziții, cu ajutorul roții de ghidaj. Componentele electrice ale betonierei sunt protejate de carcasa metalică ermetică.
Avantaje
- Nivel de zgomot 94 dB
- Motor putere mare 1250 W
- Transmisie prin curea și sistem de ventilație
- Posibilitate de blocare a cuvei în 16 poziții
- Cadru metalic dintr-o singură bucată
- Greu de manevrat, greutate mare
Dezavantaje
- Nivel mare de zgomot
Caracteristici tehnice Betoniera Temp HCM 650, 1250W
Clasa de protecție | IP44 |
Material cuvă | metal |
Material coroană | fontă |
Viteza de lucru | 29,5 rpm |
Capacitate | 195 l |
8. Pareri Betoniera Temp HCM 600, 1000W, 180L, Model 2020
Betoniera Temp HCM 600, 1000W, 180L, coroana din fonta, Model 2020 are o putere maximă de 1000 W și o capacitate de 180 l. Cadrul este compus din 4 elemente metalice cu grosimea de la 3 la 3,5 mm, fixate cu şuruburi. Betoniera funcționează cu o viteză de 26,6 rotații pe minut și are o clasă de protecție IP44. Este proiectată pentru proiecte de locuințe și mici industriale, precum și pentru șantiere pentru a accelera procesul de pregătire a materialelor de construcție și pentru a economisi efort și timp. Poate fi folosită atât in interior cât și în exterior. Rezervorul din două părți, sunt unite între ele cu zece filete. Zona de contact dintre aceste părți este echipată cu o garnitură de cauciuc. Suportul metalic care conectează rezervorul de restul structurii este un tub solid, gros de 49 mm, care suportă cu ușurință greutatea cuvei. Sistemul de fixare a tamburului este controlat de un mecanism simplu. Cu betoniera TEMP HCM600 este posibilă amestecarea diferitelor compoziții de gips, beton, soluții pe bază de var, substanțe granulare și o gamă mare de materiale de construcții.
Avantaje
- Cadru cu patru elemenți conectați prin șuruburi
- Cuva din două jumătăți care se conectează prin șuruburi
- Grăbește procesul de amestecare a betonului
- Transmisie prin curea
- Se transport cu ajutorul roților.
- Model 2020.
Dezavantaje
- Nivelul de zgomot nu este specificat
Caracteristici tehnice Betoniera Temp HCM 600, 1000W, 180L, coroana din fonta, Model 2020
Clasa de protecție | IP44 |
Material cuvă | metal/fontă |
Material coroană | fontă |
Viteza de lucru | 26,6 rpm |
Capacitate | 180 l |
Oricand iti doresti sa iti pui gospodaria la punct si sa construiesti ceva cu mana ta, de la zero, o betoniera poate fi raspunsul la toate intrebarile tale. Altfel spus, poti folosi o betoniera atat pentru satisfacerea unui simplu hobby, cat si pentru realizarea unor scopuri industriale. Cu ajutorul acesteia, vei putea face fata oricarei solicitari, oricat de ridicata. Bineinteles, in conditiile in care betoniera a fost aleasa in raport cu necesitatile reale. Inainte de a o cumpara insa, asigura-te ca se incadreaza in tipul de care ai nevoie.
Articol actualizat pe 19/01/2025
Lasă un răspuns